Головна Сервіси для юристів ... Закони Про виноград та виноградне вино Стаття 12. Фальсифікація вин, вермутів, коньяків України та бренді Стаття 12. Фальсифікація вин, вермутів, коньяків У...

Стаття 12. Фальсифікація вин, вермутів, коньяків України та бренді

Про виноград та виноградне вино (ЗМІСТ) Інші закони
Додати в обране

{Назва статті 12 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

Фальсифікацією є:

{Абзац перший статті 12 із змінами, внесеними згідно із Законом № 3427-IV від 09.02.2006 }

нерегламентоване застосування цукру або продуктів, що містять цукор, у тому числі виноградного походження, для штучного підвищення вмісту спирту у винах, підміна сортів винограду або зменшення терміну витримки при виготовленні вин марочних і коньяків України;

{Абзац другий статті 12 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

додавання води, плодово-ягідних матеріалів, витяжок і відварів з плодів і ягід;

підробка дешевих вин, вермутів, коньяків України та бренді під кращі вітчизняні або іноземні марки шляхом штучного збільшення екстрактивності, імітації кольору, аромату і смаку, а також додавання харчових або штучних речовин і есенцій;

{Абзац четвертий статті 12 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

штучна ароматизація рослинними екстрактами чи запашними речовинами органічного синтезу;

додавання замінників цукру (сахарину, аспартаму та інших подібних штучних речовин);

виготовлення сурогатів вин і коньяків України шляхом використання виноматеріалів, вироблених екстракцією водою виноградних вичавок або ізюму;

{Абзац сьомий статті 12 в редакції Законів № 3427-IV від 09.02.2006 , № 2974-VI від 03.02.2011 }

виготовлення сурогатів вин за відсутності продуктів переробки винограду;

підробка вина за походженням, місцем виробництва, сортовим складом шляхом додавання виноматеріалів з гібридів прямих виробників, які не входять до затвердженого сортименту;

етикетування, що не відповідає вимогам законодавства, використання інших видів дезінформації покупця при зовнішньому оформленні вин, вермутів, коньяків України і бренді;

{Абзац десятий статті 12 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

вироблення фальсифікованих коньяків України з коньячного спирту, який витримано менш як 3 роки, або з коньячного спирту, термін витримки якого менше, ніж передбачено технологічною інструкцією на виробництво цього найменування коньяку;

збільшення екстрактивності коньячних спиртів та коньяків шляхом додавання дубового екстракту та інших подібних речовин, а також додавання ефірних масел, есенцій, ароматизаторів та інших подібних речовин.

Попередня

12/15

Наступна
Додати в обране
logo

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст