Головна Сервіси для юристів ... Закони Про виноград та виноградне вино Стаття 10. Вина шампанські, ігристі та газовані

Стаття 10. Вина шампанські, ігристі та газовані

Про виноград та виноградне вино (ЗМІСТ) Інші закони
  • 568

    Переглядів

  • 568

    Переглядів

  • Додати в обране

    {Назва статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

    Виробництво вин шампанських із вмістом спирту нижче 10,5 відсотка об'ємних, вин ігристих нижче 10,0 і вин газованих нижче 9,5 відсотка об'ємних не допускається.

    {Частина перша статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

    Тиск діоксиду вуглецю в пляшках з готовою продукцією в ігристих винах повинен становити не менш як 300 кПа, "Шампанського України" - не менш як 350 кПа, газованих - від 100 до 250 кПа при 20 град. C.

    {Частина друга статті 10 в редакції Законів № 3427-IV від 09.02.2006 , № 2974-VI від 03.02.2011 }

    Виноматеріали для виробництва вин шампанських та ігристих виготовляються з винограду певних сортів, визначених технологічними інструкціями та правилами з їх виробництва.

    {Частина третя статті 10 в редакції Законів № 3427-IV від 09.02.2006 , № 2974-VI від 03.02.2011 ; із змінами, внесеними згідно із Законом № 124-IX від 20.09.2019 }

    Винам білим ігристим шампанізованим, виготовленим за шампанською технологією при вторинному бродінні в герметично закритих ємкостях шампанських виноматеріалів, надається назва "Шампанське України". Винам білим ігристим шампанізованим, виготовленим за шампанською технологією з трирічною витримкою вина в пляшках на дріжджах, надається назва "Шампанське України класичне". Міцність ігристих шампанізованих вин повинна бути не нижче 10,5 відсотка об'ємних.

    {Частина четверта статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

    Вина ігристі та газовані можуть випускатися під власною назвою.

    {Частина п'ята статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

    Вина ігристі з технологічною витримкою в пляшках не менш як 9 місяців належать до категорії витриманих.

    Вина газовані виготовляються із сухих виноматеріалів, які підсолоджуються концентратом виноградного соку, консервованим неспиртованим суслом.

    {Частина сьома статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

    {Частину восьму статті 10 виключено на підставі Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

    {Частину дев'яту статті 10 виключено на підставі Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

    Зовнішнє оформлення вин "Шампанське України класичне" та "Шампанське України" має відрізнятися від оформлення інших вин ігристих.

    {Частина десята статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

    Попередня

    10/15

    Наступна
    Додати в обране
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст