Стаття 2-3. Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів

Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального (ЗМІСТ) Інші закони
  • 30

    Переглядів

  • 30

    Переглядів

  • Додати в обране

    Матеріально-технічна база малого виробництва дистилятів включає:

    відокремлені нежитлові приміщення (цехи, підвали, ангари), призначені для здійснення господарської діяльності, що належать та/або знаходяться у користуванні суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) на підставі будь-якого речового права, визначеного законодавством України;

    власну або залучену на договірних засадах акредитовану відповідно до законодавства лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності спиртових дистилятів та спиртних напоїв;

    обладнання для виробництва спиртових дистилятів, виробництва та розливу у споживчу тару спиртних напоїв, а саме для забезпечення:

    приймання, вимірювання, зберігання сировини;

    підготовки, подрібнення та/або пресування сировини;

    мацерації сировини (за необхідності);

    отримання сусла та підготовки його до бродіння;

    спиртового бродіння сусла;

    зберігання виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових (за необхідності);

    перегонки (дистиляції) спиртової бражки та/або ректифікації;

    купажування, коригування спиртних напоїв (за необхідності);

    зберігання або витримки спиртових дистилятів та/або спиртних напоїв;

    розливу спиртних напоїв у споживчу тару;

    санітарної обробки технологічного обладнання та інвентарю згідно з вимогами законодавства.

    Переробку плодів, ягід, винограду, зерна та солоду, виготовлення та зберігання виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових, виготовлення спиртової бражки проводять з використанням типового технологічного обладнання і ємностей, виготовлених із матеріалів, призначених для контакту з харчовими продуктами, відповідно до вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

    Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів визначаються цим Законом.

    Декларація відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів вимогам законодавства подається до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

    Форма декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів вимогам законодавства, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.

    {Закон доповнено статтею 2 - 3 згідно із Законом № 3193-IX від 29.06.2023 }

    Попередня

    5/28

    Наступна
    Додати в обране
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст