Стаття 2-2. Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції

Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального (ЗМІСТ) Інші закони
  • 316

    Переглядів

  • 316

    Переглядів

  • Додати в обране

    Матеріально-технічна база малого виробництва виноробної продукції включає:

    земельні ділянки, що належать суб’єкту господарювання (у тому числі іноземному суб’єкту господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) на підставі будь-якого речового права, визначеного законодавством України, на яких суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) вирощує плоди, ягоди, виноград, а також розміщує товарну пасіку;

    відокремлені нежитлові приміщення, призначені для здійснення господарської діяльності, що належать суб’єкту господарювання (у тому числі іноземному суб’єкту господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) на підставі будь-якого речового права, визначеного законодавством України;

    власну або залучену на договірних засадах акредитовану відповідно до законодавства лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових;

    обладнання для виробництва та розливу у споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових, а саме забезпечення:

    подрібнення, пресування плодів, ягід, винограду;

    бродіння та відстоювання сусла з плодів, ягід, винограду, меду;

    зберігання або витримки виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових;

    розливу вин плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових у споживчу тару;

    санітарної обробки технологічного обладнання, винопроводів та інвентарю згідно з вимогами законодавства.

    Переробку плодів, ягід, винограду, виготовлення, зберігання та обробку виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних та/або медових малі виробництва виноробної продукції проводять з використанням типового обладнання і технологічних ємностей, виготовлених із корозійностійких матеріалів, відповідно до вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

    Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції визначаються цим Законом.

    Форма декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.

    {Закон доповнено статтею 2 - 2 згідно із Законом № 2360-VIII від 20.03.2018 ; в редакції Закону № 3303-IX від 09.08.2023 }

    Попередня

    4/28

    Наступна
    Додати в обране
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст