Стаття 2-2. Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції

Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального (СОДЕРЖАНИЕ) Прочие законы
  • 290

    Просмотров

  • 290

    Просмотров

  • Добавить в избраное

    Матеріально-технічна база малого виробництва виноробної продукції включає:

    земельні ділянки, що належать суб’єкту господарювання (у тому числі іноземному суб’єкту господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) на підставі будь-якого речового права, визначеного законодавством України, на яких суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) вирощує плоди, ягоди, виноград, а також розміщує товарну пасіку;

    відокремлені нежитлові приміщення, призначені для здійснення господарської діяльності, що належать суб’єкту господарювання (у тому числі іноземному суб’єкту господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) на підставі будь-якого речового права, визначеного законодавством України;

    власну або залучену на договірних засадах акредитовану відповідно до законодавства лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових;

    обладнання для виробництва та розливу у споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових, а саме забезпечення:

    подрібнення, пресування плодів, ягід, винограду;

    бродіння та відстоювання сусла з плодів, ягід, винограду, меду;

    зберігання або витримки виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових;

    розливу вин плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових у споживчу тару;

    санітарної обробки технологічного обладнання, винопроводів та інвентарю згідно з вимогами законодавства.

    Переробку плодів, ягід, винограду, виготовлення, зберігання та обробку виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних та/або медових малі виробництва виноробної продукції проводять з використанням типового обладнання і технологічних ємностей, виготовлених із корозійностійких матеріалів, відповідно до вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

    Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції визначаються цим Законом.

    Форма декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.

    {Закон доповнено статтею 2 - 2 згідно із Законом № 2360-VIII від 20.03.2018 ; в редакції Закону № 3303-IX від 09.08.2023 }

    Предыдущая

    4/27

    Следующая
    Добавить в избраное
    logo

    Юридические оговорки

    Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

    Полный текст