Главная Сервисы для юристов ... Законы Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів Стаття 4. Загальні вимоги до інформації про харчові продукти Стаття 4. Загальні вимоги до інформації про харчов...

Стаття 4. Загальні вимоги до інформації про харчові продукти

Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів (СОДЕРЖАНИЕ) Прочие законы
  • 586

    Просмотров

  • 586

    Просмотров

  • Добавить в избраное

    1. Харчові продукти, призначені для кінцевих споживачів або закладів громадського харчування, повинні супроводжуватися інформацією про харчові продукти відповідно до вимог цього Закону.

    {Частина перша статті 4 в редакції Закону № 3221-IX від 30.06.2023 }

    2. Інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача.

    3. Інформація про харчовий продукт не повинна вводити в оману, зокрема щодо:

    1) характеристик харчового продукту, у тому числі його категорії, характерних ознак, властивостей, складу, кількості, мінімального терміну придатності або дати "вжити до", країни походження або місця походження, способу виробництва (виготовлення);

    2) приписування харчовому продукту непритаманних йому властивостей або наслідків споживання;

    3) особливих характеристик харчового продукту, якщо аналогічні харчові продукти мають такі самі характеристики, зокрема шляхом підкреслення факту наявності або відсутності певних інгредієнтів та/або поживних речовин;

    4) припущення за допомогою зовнішнього вигляду продукту, опису або графічних зображень про наявність у харчовому продукті певного компонента або інгредієнта, якщо насправді компонент або інгредієнт, який зазвичай присутній або використовується у даному харчовому продукті, замінено іншим компонентом або інгредієнтом.

    4. Інформація про харчові продукти не повинна приписувати будь-яким харчовим продуктам, крім природних мінеральних вод та харчових продуктів для спеціальних медичних цілей, властивостей, що сприяють запобіганню чи лікуванню захворювань, або посилатися на такі властивості.

    5. Вимоги, зазначені у частинах першій - третій цієї статті, поширюються на:

    1) рекламу харчових продуктів;

    2) спосіб розміщення та представлення харчових продуктів для реалізації, зокрема форму, зовнішній вигляд, упаковку, пакувальні матеріали.

    Предыдущая

    4/32

    Следующая
    Добавить в избраное
    logo

    Юридические оговорки

    Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

    Полный текст