Стаття 47. Гігієнічні вимоги щодо постачання води
1. Оператори ринку дотримуються таких вимог щодо постачання води:
1) забезпечення постачання води питної на потужностях у кількості, яка відповідає розміру та типу потужності;
2) вода чиста може використовуватися під час обробки продуктів рибальства з незміненою цілісністю, а також для зовнішнього миття. Вода морська чиста може використовуватися для обробки живих двостулкових молюсків, голкошкірих, оболонкових і морських черевоногих. У таких випадках потужність має бути сконструйована та обладнана таким чином, щоб уможливити постачання такої води;
3) циркуляція води непитної, що використовується у системах пожежогасіння, виробництва пари, заморожування та інших цілях, здійснюється окремою чітко ідентифікованою водогінною мережею. Забороняється будь-яке з’єднання водогону з водою непитною з водогоном, через який відбувається циркуляція води питної;
4) вода, що використовується у виробництві харчових продуктів (у технологічному процесі та/або є інгредієнтом), має відповідати вимогам, установленим до води питної;
5) лід, який контактує з харчовими продуктами і може спричинити забруднення харчових продуктів, виготовляється з води питної або, якщо він використовується для охолодження продуктів рибальства, щодо яких не змінюється цілісність, - з води чистої. Лід виготовляється, утримується і зберігається в умовах, які захищають його від забруднення;
6) пара, яка прямо контактує з харчовими продуктами, повинна бути без жодних речовин, що є небезпечними для здоров’я людини або можуть спричинити забруднення харчових продуктів;
7) у разі термічної обробки харчових продуктів у герметичних ємностях оператор ринку забезпечує умови, за яких вода, що використовується для охолодження цих ємностей, не є джерелом забруднення цих продуктів.
- Стаття 1. Терміни та їх визначення
- Стаття 2. Законодавство про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів
- Стаття 3. Сфера дії Закону
- Стаття 4. Державне регулювання у сфері безпечності харчових продуктів
- Стаття 5. Центральні органи виконавчої влади у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 6. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я
- Стаття 7. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- {Статтю 8 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 9 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 10 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 11 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 12 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 13 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 14 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 15. Розроблення, перегляд, затвердження та застосування санітарних заходів
- Стаття 16. Визначення та перегляд вимог щодо окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 17. Належний рівень захисту здоров’я людей
- Стаття 18. Надання інформації про відповідні санітарні заходи
- Стаття 19. Права операторів ринку
- Стаття 20. Обов’язки операторів ринку
- Стаття 21. Вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках
- Стаття 22. Вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності
- Стаття 22-1. Позначення, що ідентифікує партію, до якої належить харчовий продукт
- Стаття 23. Експлуатаційний дозвіл
- Стаття 24. Тимчасове припинення та поновлення дії експлуатаційного дозволу
- Стаття 25. Державна реєстрація потужностей
- Стаття 26. Затверджені експортні потужності
- Стаття 27. Внесення змін до реєстру затверджених експортних потужностей
- {Статтю 28 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 29. Державна реєстрація об’єктів санітарних заходів
- Стаття 30. Державна реєстрація харчових добавок
- Стаття 31. Державна реєстрація допоміжних матеріалів для переробки та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, і води питної
- Стаття 32. Вимоги до харчових продуктів
- Стаття 33. Розробка, затвердження та застосування методичних настанов
- Стаття 34. Забій тварин
- {Статтю 35 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 36. Обіг харчових продуктів на агропродовольчих ринках
- Стаття 37. Вимоги до обігу об’єктів санітарних заходів
- Стаття 38. Виробництво та обіг новітнього харчового продукту чи інгредієнта
- {Статтю 39 виключено на підставі Закону № 2639-VIII від 06.12.2018}
- Стаття 40. Загальні вимоги до операторів ринку, які здійснюють первинне виробництво та ведення записів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів
- Стаття 41. Гігієнічні вимоги до потужностей
- Стаття 42. Гігієнічні вимоги до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти
- Стаття 43. Гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей
- Стаття 44. Гігієнічні вимоги до транспортних засобів
- Стаття 45. Гігієнічні вимоги до обладнання та інвентарю
- Стаття 46. Гігієнічні вимоги під час поводження з харчовими відходами
- Стаття 47. Гігієнічні вимоги щодо постачання води
- Стаття 48. Вимоги до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами
- Стаття 49. Гігієнічні вимоги до харчових продуктів
- Стаття 50. Гігієнічні вимоги до пакування харчових продуктів, включаючи первинне пакування
- Стаття 51. Гігієнічні вимоги під час термічної обробки
- Стаття 52. Ввезення харчових продуктів для власного споживання в Україну
- {Статтю 53 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 54 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 55 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 56 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 57 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 58 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 59 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 60. Умови, які застосовуються до вантажів з харчовими продуктами, що експортуються
- Стаття 61. Міжнародне співробітництво України у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 62. Перелік адміністративних послуг та розмір плати за їх надання
- {Статтю 63 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 64 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 65 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 66. Відшкодування шкоди (збитків)
Пожалуйста, авторизуйтесь или зарегистрируйтесь для добавления комментария.