Стаття 44. Гігієнічні вимоги до транспортних засобів
1. Оператори ринку використовують лише транспортні засоби, що відповідають таким вимогам:
1) транспортні засоби та/або контейнери, що використовуються для перевезення харчових продуктів, є чистими, утримуються у належному стані, що забезпечує захист харчових продуктів від забруднення, та мають таку конструкцію, що забезпечує результативне чищення та/або дезінфекцію;
2) якщо використання транспортних засобів та/або контейнерів для перевезення нехарчових продуктів може призвести до забруднення харчового продукту, для перевезення якого вони можуть потім застосовуватися, вони використовуються тільки для перевезення харчових продуктів;
3) у разі одночасного використання транспортних засобів та/або контейнерів для перевезення харчових та нехарчових продуктів або у разі одночасного перевезення різних харчових продуктів забезпечується таке розділення продуктів, що унеможливлює їх забруднення. Для уникнення ризику забруднення забезпечується результативне очищення зазначених транспортних засобів та/або контейнерів перед кожним наступним завантаженням;
4) перевезення рідких, гранульованих, порошкових харчових продуктів здійснюється в ємностях та/або контейнерах/танкерах, передбачених для перевезення тільки харчових продуктів. Зазначені ємності та/або контейнери/танкери чітко промарковані державною мовою, що вказує на їх використання виключно для перевезення харчових продуктів, або мають маркування "тільки для харчових продуктів";
5) харчові продукти розміщуються у транспортних засобах та/або контейнерах таким чином, щоб мінімізувати ризик їх забруднення.
- Стаття 1. Терміни та їх визначення
- Стаття 2. Законодавство про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів
- Стаття 3. Сфера дії Закону
- Стаття 4. Державне регулювання у сфері безпечності харчових продуктів
- Стаття 5. Центральні органи виконавчої влади у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 6. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я
- Стаття 7. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- {Статтю 8 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 9 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 10 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 11 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 12 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 13 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 14 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 15. Розроблення, перегляд, затвердження та застосування санітарних заходів
- Стаття 16. Визначення та перегляд вимог щодо окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 17. Належний рівень захисту здоров’я людей
- Стаття 18. Надання інформації про відповідні санітарні заходи
- Стаття 19. Права операторів ринку
- Стаття 20. Обов’язки операторів ринку
- Стаття 21. Вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках
- Стаття 22. Вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності
- Стаття 22-1. Позначення, що ідентифікує партію, до якої належить харчовий продукт
- Стаття 23. Експлуатаційний дозвіл
- Стаття 24. Тимчасове припинення та поновлення дії експлуатаційного дозволу
- Стаття 25. Державна реєстрація потужностей
- Стаття 26. Затверджені експортні потужності
- Стаття 27. Внесення змін до реєстру затверджених експортних потужностей
- {Статтю 28 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 29. Державна реєстрація об’єктів санітарних заходів
- Стаття 30. Державна реєстрація харчових добавок
- Стаття 31. Державна реєстрація допоміжних матеріалів для переробки та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, і води питної
- Стаття 32. Вимоги до харчових продуктів
- Стаття 33. Розробка, затвердження та застосування методичних настанов
- Стаття 34. Забій тварин
- {Статтю 35 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 36. Обіг харчових продуктів на агропродовольчих ринках
- Стаття 37. Вимоги до обігу об’єктів санітарних заходів
- Стаття 38. Виробництво та обіг новітнього харчового продукту чи інгредієнта
- {Статтю 39 виключено на підставі Закону № 2639-VIII від 06.12.2018}
- Стаття 40. Загальні вимоги до операторів ринку, які здійснюють первинне виробництво та ведення записів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів
- Стаття 41. Гігієнічні вимоги до потужностей
- Стаття 42. Гігієнічні вимоги до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти
- Стаття 43. Гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей
- Стаття 44. Гігієнічні вимоги до транспортних засобів
- Стаття 45. Гігієнічні вимоги до обладнання та інвентарю
- Стаття 46. Гігієнічні вимоги під час поводження з харчовими відходами
- Стаття 47. Гігієнічні вимоги щодо постачання води
- Стаття 48. Вимоги до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами
- Стаття 49. Гігієнічні вимоги до харчових продуктів
- Стаття 50. Гігієнічні вимоги до пакування харчових продуктів, включаючи первинне пакування
- Стаття 51. Гігієнічні вимоги під час термічної обробки
- Стаття 52. Ввезення харчових продуктів для власного споживання в Україну
- {Статтю 53 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 54 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 55 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 56 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 57 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 58 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 59 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 60. Умови, які застосовуються до вантажів з харчовими продуктами, що експортуються
- Стаття 61. Міжнародне співробітництво України у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 62. Перелік адміністративних послуг та розмір плати за їх надання
- {Статтю 63 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 64 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- {Статтю 65 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
- Стаття 66. Відшкодування шкоди (збитків)
Пожалуйста, авторизуйтесь или зарегистрируйтесь для добавления комментария.