Відповідно до коментованої статті умови надання та прямування вагонів-ресторанів і буфетів у складі пасажирських поїздів, включених для забезпечення харчування пасажирів у дорозі, а також проїзд персоналу цих ресторанів і буфетів, вказаних у наряді, визначаються умовами оренди та експлуатації вагонів-ресторанів і поїзних купе-буфетів, які затверджує Міністерство транспорту та зв'язку України, а також санітарними правилами утримання вагонів-ресторанів.
На перевізника, у нашому випадку на залізницю, покладається зобов'язання з декларування продуктів харчування, безалкогольних напоїв, вина, лікерів, коньячних та горілчаних виробів, що переміщуються через митний кордон України у вагонах-ресторанах поїздів міжнародного сполучення.
У ч.2 коментованої статті перелічені умови, за яких продукти харчування та безалкогольні напої пропускаються через митний кордон України без справляння податків і зборів.
Стосовно переміщення через митний кордон України у вагонах-ресторанах алкогольних напоїв та тютюнових виробів, то вони пропускаються за умови сплати усіх належних податків і зборів, передбачених чинним законодавством України.
page
youtube