Головна Блог ... Новини Капуста вдасться, якщо обрати правильну дату: календар квашення на грудень 2025 Капуста вдасться, якщо обрати правильну дату: кале...

Капуста вдасться, якщо обрати правильну дату: календар квашення на грудень 2025

  • 0

  • 0

  • 5

Відключити рекламу

Квашена капуста буде не тільки корисною, а й надзвичайно смачною, якщо дотримуватися місячного календаря. Наш земний супутник маэ значний вплив на смакові якості овочів. Досвідчені кулінари підбирають за місячними фазами вдалий день, коли квасити капусту. Так заготівля гарантовано буде вдалою.

Коли в грудні квасити капусту

Після багатовікових спостережень люди дійшли висновку, що результат квашення багато в чому залежить від того, в яку місячну фазу провели процедуру. Сприятливим вважається період зростання Місяця. Саме приготована в такі дати заготівля приємно хрумтить і виділяє багато соку. Якщо заквасити качан на спадний Місяць, то він скисне, а в повню або молодик гірчитиме.

Щоб визначитися, коли квасити капусту в грудні, варто також враховувати день тижня. Вдалими для ферментації є понеділок, вівторок і четвер. У середу і п'ятницю за роботу краще не братися, інакше овоч зіпсується. А неділя не підходить через те, що церква не схвалює будь-яку працю.

Таким чином, найкращими днями грудня, коли квасити капусту за місячним календарем, будуть 1-2, 15-16, 22-23, 25, 29-31 число. Нейтральними датами вважаються 8-9, 11, 18, 27 грудня. Не можна готувати страву 7, 10, 19-20 і 24 числа - результат повністю розчарує.

Як квасити капусту правильно

Квашення - це спосіб приготування страви у власному соку за кімнатної температури. Протягом цього процесу виділяються молочнокислі бактерії, які змушують продукт забродити і надають йому кислого смаку. Квашені овочі вважаються дуже корисними для шлунка.

Для приготування візьміть капустяний качан і по чайній ложці солі та цукру. Підібравши вдалий день, коли можна квасити капусту в грудні, дрібно наріжте овоч і перемішайте зі спеціями. Потім розімніть руками, щоб виділилося більше соку. Заповніть заготівлею відповідну банку, накрийте блюдцем і на нього поставте вантаж. Потім залиште на мінімум 3 доби в теплому приміщенні. Під час квашення з овоча виділятиметься сік, тому поставте банку в більшу тару.


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 5

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 5

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст

    Приймаємо до оплати