0
0
48
Діти, які споживають цукор з молока або фруктів, а не з тістечок або цукерок, менш схильні до надмірної ваги або ожиріння. Про це стверджують науковці з Університету Гронінгена та Університетського медичного центру Гронінгена в Нідерландах, пише The Independent.
Зазначається, що команда вчених проаналізувала дані дослідження GEKCO Drenthe, що проводиться серед дітей, які народилися в Дренте в період з 2006 по 2007 рік. Відповіді на опитування про харчування, яку заповнили батьки 891 дитини, коли їм було 3 роки, були використані для розрахунку щоденного споживання цукру.
"Зріст і вагу дітей вимірювали медсестри і використовували для розрахунку індексу маси тіла (ІМТ) z, який використовується для вимірювання того, на скільки стандартних відхилень ІМТ дитини вищий або нижчий за середній для її віку та статі. Середнє загальне добове споживання цукру в групі становило 112 г. Близько 102 дітей, які мали нормальну вагу у віці трьох років, мали надлишкову вагу або ожиріння у віці 10 або 11 років", - зазначають у матеріалі.
За словами дослідників, загальне споживання цукру у трирічному віці не було пов’язане зі збільшенням ваги, проте більше споживання цукру разом з перекусами, серед яких тістечка або цукерки, призводило до вищого показника індексу маси тіла, коли дитина дорослішала.
Водночас діти, які споживали цукор з молока та фруктів у віці трьох років мали на 67% нижчий ризик розвитку ожиріння або надмірної ваги у віці 10 або 11 років порівняно з тими, хто споживав їх менше.
"Високе споживання солодких продуктів вважається фактором ризику надмірної ваги та ожиріння у дітей, тому дітям рекомендується споживати менше продуктів з високим вмістом цукру, таких як кондитерські вироби, тістечка та підсолоджені напої, і їсти більше фруктів та несолодких молочних продуктів, таких як молоко та йогурт. Але хоча фрукти та несолодкі молочні продукти вважаються корисними, вони містять велику кількість власного цукру, який міститься в їжі природним чином, а не додається до неї", - пояснила дослідник Цзюньян Цзоу з кафедри епідеміології Університету Гронінгена.
За її словами, команда науковців хотіла з’ясувати, чи впливає джерело цукру, а також його кількість на ймовірність розвитку надмірної ваги або ожиріння.
"Хоча це питання вже вивчалося раніше, результати суперечливі, а якісних досліджень на цю тему бракує", - зауважила вона.
Цзоу вважає, що результати дослідження, які були представлені на Європейському конгресі з ожиріння (ECO) у Венеції, свідчать про те, що дітей "слід заохочувати вживати фрукти і молоко замість підсолоджених молочних і йогуртових напоїв, солодощів, тістечок та інших продуктів, багатих на доданий цукор".
Інші матеріали на тему ожирінняРаніше зареєстрований дієтолог Еббі Шарп назвала напій, який допомагає боротися з ожирінням, карієсом та діабетом. Зокрема йдеться про журавлинний сік, який має багато переваг для здоров’я, насамперед завдяки високому вмісту антиоксидантів, вітамінів і мінералів.
Також вченим вдалося визначити рідкісні генні відмінності, які збільшують ризик ожиріння.
"Ми ідентифікували два гени з варіантами, які мають найсильніший вплив на ризик ожиріння на популяційному рівні, який ми коли-небудь спостерігали, але, можливо, більш важливим є те, що варіація фагота пов'язана з ожирінням у дорослому віці, а не в дитинстві", - зауважив автор дослідження, який працює у відділі метаболічних захворювань Ради медичних досліджень (MRC) Джайлз Йо.
ДЖЕРЕЛО : UNIANПереглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
417
Коментарі:
0
Переглядів:
716
Коментарі:
0
Переглядів:
12074
Коментарі:
0
Переглядів:
296
Коментарі:
0
Переглядів:
361
Коментарі:
0
Переглядів:
11229
Коментарі:
2
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстCopyright © 2014-2024 «Протокол». Всі права захищені.