Головна Блог ... Новини Яку частину курки вигідніше купувати і для яких страв: повний розбір тушки (інфографіка) Яку частину курки вигідніше купувати і для яких ст...

Яку частину курки вигідніше купувати і для яких страв: повний розбір тушки (інфографіка)

  • 0

  • 0

  • 25

Відключити рекламу

Курятина - це один із найпопулярніших видів м'яса, завдяки своїм смаковим якостям. УНІАН розібрався яка частина курки найсмачніша і які шматочки для чого краще використовувати.

Яка частина курки краща для супу та холодцюЯка частина курки краща для шашлику, запікання і тушкуванняЯка частина курки найшкідливішаЯка частина курки краща для супу і холодцю

Складно уявити щось краще в ці холодні вечори, ніж тарілка гарячого супу. Ось тільки досі не всі знають, яка частина курки найкраща для бульйону.

Щоб наситити воду смаками та жирами, краще брати соковиті шматочки. Так, стегна і гомілки з більш жирним м'ясом найкраще підійдуть для цієї мети. З цієї ж причини їх краще купувати, якщо ви плануєте тушкувати, запікати або смажити курку. Існують і дешевші варіанти - шиї та спинки.

Розбір тушки курки / інфографіка УНІАН

Також є частина птиці, яку краще не брати для бульйону - філе. Дехто задається питанням: філе це яка частина курки? Відповідь доволі проста, адже йдеться про грудку, яка складається з білого, практично пісного м'яса. З неї варто готувати бульйон, тільки якщо ви вирішили худнути.

Усе це справедливо і для того, яка частина курки краща для холодцю, адже вся суть у створенні міцного бульйону.

У гомілках і стегнах є достатньо жиру, колагену і смаків, щоб вийшов відмінний холодець. Крила і філе знадобляться як наповнення, але міцності бульйону не додадуть. Секретним інгредієнтом можуть стати курячі лапи завдяки високому вмісту колагену.

Яка частина курки краща для шашлику, запікання і тушкування

Найкраще для цього брати шматочки стегон і філе. Таким чином можна буде догодити людям, які віддадуть перевагу жирним або більш ніжним частинам курятини. Крім того, їх зручно маринувати та насаджувати на шампур.

Філе також буде хорошим варіантом, якщо хочете запекти м'ясо або відварити його, щоб додати в салат.

Для тушкування краще буде взяти стегна і гомілки - жир у них дасть змогу також приготувати дуже смачний і насичений соус.

Яка частина курки найшкідливіша

У найшкідливіших шматочках курятини немає нічого корисного - тільки жир і холестерин. А яка частина курки найжирніша? Правильно, шкіра. Вона може бути небезпечною ще й через можливі залишки хлору, який недобросовісні люди використовують для надання несвіжій курці товарного вигляду.

У зв'язку з цим вживати курятину краще попередньо знявши шкірку. Також шкідливими є й курячі крильця, в яких багато "шкірки".

Однак якщо вас це не зупиняє, то саме крила найкраще підійдуть для смаження та приготування закусок.

Раніше УНІАН розповідав, як посмажити м'ясо на сковороді, якщо це свинина.


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 25

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 25

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст

    Приймаємо до оплати