Головна Блог ... Новини Як легко почистити варені яйця: шеф-кухарка поділилася простим лайфхаком Як легко почистити варені яйця: шеф-кухарка поділи...

Як легко почистити варені яйця: шеф-кухарка поділилася простим лайфхаком

  • 0

  • 0

  • 31

Відключити рекламу

Домашня шеф-кухарка і письменниця Крістін Фіорентіно розповіла, як легко і швидко почистити варені яйця. І хоч загалом чищення яєць, за її словами, - це нескладна справа, проте її можна ще більше спростити, пише Фіорентіно на шпальтах Allrecipes.

Шеф-кухарка стверджує, що якщо додати бризок оцту у киплячу воду, в якій варитимуться яйця, шкаралупа з них легко відшарується. 

Вона радить зробити два кроки. Перший - влити трохи оцту в киплячу воду, потім покласти туди яйця. Другий - коли яйця повністю зваряться, вийняти їх із каструлі і занурити у подрібнений лід, щоб швидко зупинити процес приготування.

"Коли яйця повністю охолонуть, шкаралупа повинна безперешкодно зісковзнути", - запевняє шеф-кухарка.

За її словами, оцет містить кислоту, яка реагує з карбонатом кальцію в яєчній шкаралупі. Ця кислотно-лужна реакція змушує оцет "роз’їдати" шкаралупу. 

"Ви можете побачити, як це відбувається, коли на яєчній шкаралупі під час кип’ятіння утворюються маленькі бульбашки", - пояснила експертка.

А швидкий перехід температури від дуже гарячої води до крижаної змушує гаряче яйце стискатися: 

"Це по суті шокує яєчний білок, і він стискається, звільняючи місце для легкого та легкого очищення".

Фіорентіно радить варити яйця кімнатної температури, адже шкаралупа чутлива до різких перепадів температури, що може призвести до розтріскування у киплячій воді.

Також важлива порада - класти яйця саме у киплячу воду. Навіть якщо у вас під рукою немає оцту, це допоможе потім їм краще чиститися. 

"Яєчний білок дуже швидко схоплюється, коли його занурюють у високу температуру, і це запобігає його миттєвому прилипанню до мембрани шкаралупи", - зазначила експертка.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати яйця по-флорентійськи. Ця маловідома страва включає ідеально зварені яйця на подушці з обсмаженого шпинату, покриті шаром вершкового густого голландського соусу.

Назва "Яйця по-флорентійськи" виникла в 1500-х роках, коли Катерина Медічі вийшла заміж за Генріха II Французького і привезла до Парижа багато своїх улюблених тосканських страв, включно зі шпинатом.

Нова королева була особливо захоплена подачею цієї листової зелені до кожного прийому їжі. У наступні роки будь-яку французьку страву зі шпинатом, чи то кіш, чи то курка, чи то камбала, чи то яйця-пашот, стали називати "флорентійською".


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 31

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 31

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст

    Приймаємо до оплати