Головна Блог ... Новини Використання фольги може виликати серйозні захворювання: що кажуть експерти Використання фольги може виликати серйозні захворю...

Використання фольги може виликати серйозні захворювання: що кажуть експерти

  • 0

  • 0

  • 12

Відключити рекламу

Експерти з харчової безпеки попереджають, що використання фольги для приготування їжі при температурі вище 200 градусів може спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям.

"Високі температури, особливо з кислими продуктами, такими як помідори, цитрусові або оцет, можуть спричинити вимивання алюмінію в їжу", — сказав HuffPost Дарін Детвілер, голова Програми харчової безпеки Національної екологічної асоціації.

Як зазначається, хоча це невеликі дози, при регулярному вживанні такої їжі можуть виникнути нейродегенеративні захворювання.

"Щоб звести до мінімуму будь-яку передачу, уникайте готування або зберігання кислих або солоних продуктів у фользі протягом тривалого часу, оскільки це може спричинити металевий присмак і ямки на фользі", — пояснила виданню Джессіка Гевін, сертифікований фахівець з харчових продуктів і кулінар.

Інші експерти наголошують, що якщо продукти не надто солоні чи кислі, то можна не хвилюватися. За словами Гевін, також небезпеки немає, коли їжа суха й недовго контактує з фольгою. Крім того, вона чудово підходить для приготування м'яса або беконі.

Загалом уникнути споживання алюмінієвої фольги, складніше, ніж здається, адже більшість людей роблять це не усвідомлюючи.

За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, середній американець щодня вживає від 7 до 9 міліграмів алюмінію з їжею. Однак він зазвичай швидко виходить з організму через сечовипускання та дефекацію.

"Ризик від приготування їжі з алюмінієвою фольгою низький, лише близько 4% споживання алюмінію надходить із таких предметів, як посуд, підноси для гриля чи фольга", — додала Гевін.

При цьому алюміній можна виявити в косметиці, ліках, антиперспірантах і питній воді.

Поради щодо використання фольги

Кулінарна експертка розповіла, чи потрібно накривати курку фольгою в духовці.

Алюмінієва фольга має тьмяну і блискучу сторони. Дієтологиня Іпсіта Чакраборті з погляду безпеки харчування розповіла, чи є різниця у тому, яка з них краще підходить для пакування або зберігання продуктів.


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 12

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 12

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст