Головна Блог ... Новини Варення з аличі обов'язково готую восени: всі просять поділитися рецептом Варення з аличі обов'язково готую восени: всі...

Варення з аличі обов'язково готую восени: всі просять поділитися рецептом

  • 0

  • 0

  • 12

Відключити рекламу

У вересні настає сезон аличі, з якої виходить напрочуд смачне варення. Густі кисло-солодкі ласощі стануть прекрасною начинкою для млинців і пирогів. Готують його з кісточкою або без. Перший варіант простіший, але й другий доступний навіть новачкам у кулінарії.

Якщо ви ще не готували варення з аличі - рецепт із нашої статті точно стане в пригоді, а десерт вийде з першого разу.

Варення з аличі без кісточок

Інгредієнти:

алича - 1 кг;цукор - 1 кг.

Якщо алича дуже солодка, то можна зменшити кількість цукру до 700 г.

Аличу переберіть, викиньте недозрілі та підгнилі плоди. Ретельно промийте і викладіть на друшляк або паперову серветку. Кожен фрукт надріжте і дістаньте кісточку. Перекладіть аличу в емальований посуд і засипте цукром. Залиште на 5 годин, щоб фрукти пустили сік.

Ємність з аличею поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть варення 5 хвилин, постійно помішуючи і регулярно знімаючи піну. Потім приберіть заготовку з вогню і залиште повністю охолонути. Потім повторіть дії ще два рази - варіть варення 5 хвилин і залиште охолонути.

Банки для заготовки обробіть парою або поставте в мікрохвильовку. Готове варення з аличі розкладіть по стерилізованих банках. Закрутіть обробленими кришками і залиште під пледом до повного охолодження.

Варення з аличі з кісточкою "П'ятихвилинка"

Інгредієнти:

алича - 1 кг;цукор - 1 кг;вода - 200 мл.

Фрукти ретельно помийте і викладіть на паперові серветки, щоб обсохли. Зробіть на аличі проколи зубочисткою або ножем, щоб плоди просочилися сиропом під час варіння.

У каструлю з товстим дном викладіть цукор і залийте водою. Варіть сироп приблизно 5 хвилин після закипання - цукор має повністю розчинитися. Залийте солодкою водою аличу і залиште маринуватися на 5 годин.

Потім три рази варіть варення на плиті 5 хвилин після закипання і залиште повністю охолонути. Після третього разу гаряче варення з аличі з кісточками розкладіть по сухих стерилізованих банках. Закрутіть кришками, переверніть догори дном і накрийте пледом. Залиште вистигати і переставте в темне прохолодне місце.


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 12

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 12

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст