0
0
10
У Франції є місто Ам'єн, яке відоме своїми чудовими музеями та ресторанами, студентськими барами, вуличним мистецтвом, а завдяки мережі водних шляхів, які протікають через місто, воно має дивовижну архітектуру, пише експерт з туризму Мері Новакович для The Independent.
За її словами, як і багато міст на півночі Франції, що зазнали суттєвих руйнувань під час двох світових воєн 20 століття, Ам'єн відбудували, тому тут збереглися багато архітектурних пам'яток, які мають такий вигляд, наче їх не чіпали століттями.
Також до 29 грудня в Ам'єні проходить найбільший на півночі Франції різдвяний ярмарок, який розташований на головній торговій вулиці міста Труа Кайю.
"Ринкові ятки також заповнюють провулки, що ведуть до величного собору Нотр-Дам 13 століття, нічна ілюмінація якого є частиною різдвяних святкувань, а потім занурюються в середньовічний квартал Сен-Ле і через річку Сомма до набережної Белу, де розташовані ресторани", - зазначила Новакович.
Мері розповіла, що приїхала до міста ще до відкриття різдвяного ярмарку, однак її одразу ж зачарували ряди різнокольорових будиночків.
"До двосхилих будиночків уздовж Рю дю Дон можна дістатися окремими мостами через вузьку водну артерію, що нагадує про середньовічні водяні млини, які забезпечували роботу ткачів, мірошників і фарбарів. Паралельно йде брукована вулиця Rue du Hocquet з більш мальовничими будинками, деякі з яких перетворені на магазини і кафе", - підкреслила Новакович.
За словами експерта, з харчуванням в Ам'єні все просто. Зокрема у ресторані Hyacinthe можна скуштувати овочі, вирощені на городах, а також яловичину, свинину і телятину з Пікардії, що вирощується на солончаках річки Сомма.
"У цьому краї сиру та сирних страв Ам'єн має свою фірмову страву - фіцель, пікантний млинець з начинкою з шинки та грибів, залитий розплавленим сиром і вершковим соусом. Зазвичай його подають як закуску, тож обирайте другу страву з розумом", - порадила вона.
Також у місті є шоколадна майстерня, яка працює з 1872 року. Зокрема 31-річний Жан-Батіст Троньє, який працює у майстерні, познайомив туристку з макаронс д'Ам'єн.
"У Франції існує понад 20 видів макарунів. Цей створив Жан-Батіст, мій пра-пра-пра-прадідусь, і з того часу ми не змінювали рецепт. Звичайно, перший інгредієнт - це мигдаль, який походить з Валенсії. Відомо, що це найкращий мигдаль у світі", - зазначив Троньє.
За словами Новакович, двоюрідною бабусею Жан-Батіста є Бріжит Макрон, дружина президента Франції, і вони обоє народилися в Ам'єні.
Інші новини туризмуРаніше експерти розповіли про мальовниче містечко для відпочинку у Португалії. Попри те, що воно є крихітним, місто має багато цікавих місць, а саме церкви у стилі бароко, ресторани та сімейні магазини.
Також стало відомо про містечко у Європі, яке має природну ковзанку. Воно знаходиться в Австрії, звідки відкриваються неймовірні краєвиди на гори Альпи.
ДЖЕРЕЛО : UNIANПереглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
167
Коментарі:
0
Переглядів:
127
Коментарі:
0
Переглядів:
88
Коментарі:
0
Переглядів:
68
Коментарі:
0
Переглядів:
116
Коментарі:
0
Переглядів:
306
Коментарі:
1
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2024 «Протокол». Всі права захищені.