Не дивно, що безліч людей у всьому світі любить піцу. Все це тому, що вона проста в приготуванні, відмінно втамовує голод, а тягучий сир поверх апетитної начинки здатний принести задоволення навіть найвибагливішим гурманам.
Піцу часто замовляють в ресторанах та готують вдома, а доставка піци давно стала невід’ємною частиною відпочинку українців. Але досить часто після смачної вечері чи обіду залишаються шматочки ароматної піци, і виникає питання — як зберегти їх придатними до вживання якомога довше? Про це ми сьогодні й поговоримо.
Строки зберігання страви в першу чергу залежать від продуктів, з яких вона була приготована. Наприклад, гриби та ковбасні вироби, що входять до складу страви, мають невеликий строк придатності, в той час, як овочеву піцу можна зберігати довше.
Крім того, дуже важливі умови та температура зберігання піци. При кімнатній температурі їжа може зберігатись не довше 6 годин. Якщо ж ви плануєте скуштувати решту шматочків протягом дня, загорніть їх в харчову плівку, це збереже продукти від обвітрювання.
За умови правильного зберігання в холодильнику піца залишається придатною до 5 діб, а в морозильній камері навіть до 6 місяців.
Якщо ви хочете, щоб ваша піца із доставкою залишалась свіжою якомога довше, її шматочки необхідно помістити в щільно закритий контейнер. Так страва буде захищена як від висихання, так і від потрапляння зайвої вологи та забруднень.
Також рекомендується накривати піцу поліетиленовою плівкою або алюмінієвою фольгою. Як ми вже говорили, існує два способи довго зберігати піцу:
Шматочки піци перед зберіганням в холодильнику необхідно скласти в пластиковий контейнер, дно якого радимо застелити паперовими серветками, це допоможе рівномірно розподіляти вологу страви. Також можна загорнути окремо кожен шматочок в харчову плівку або фольгу, так піцу буде зручніше зберігати та підігрівати.
Для того, щоб зберегти смакові якості піци якомога довше, найкраще буде помістити її в морозильну камеру. Шматочки необхідно обгорнути харчовою плівкою порційно та помістити в герметичний контейнер.
Піцу, яка зберігалась таким способом, краще перед підігріванням розморожувати протягом години при кімнатній температурі.
Насправді зовсім не важко це з’ясувати за допомогою власних відчуттів, адже при псуванні текстура та смак піци змінюються. Перша ознака погіршення якості піци — її сухість. В цьому випадку піца безпечна для вживання, але її смакові якості будуть значно поступатися свіжій.
При псуванні піца також може мати неприємний запах або покриватися пліснявою. В таких випадках її ні в якому разі не можна куштувати.
Але пам’ятайте, якби ви не намагалися правильно зберігати піцу, з печі вона смакує все одно краще. Тому замовляй піцу на сайті Кайфуй, і проблема зберігання піци відпаде сама собою, бо не залишиться жодного шматочка. Адже піца від KAIFUI sushi&pizza — це найсмачніша піца Полтави!
Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.
Полный текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2024 «Протокол». Все права защищены.