0
0
6
Мало що може бути більш універсальним, ніж чашка кави, але не всі кавові напої однакові. Завдяки антиоксидантам і кофеїну цей напій несе користь для здоров'я, яка може варіюватися залежно від способу приготування та інгредієнтів.
Видання Health пише, що найчастіше використовують такі сорти кави, як арабіка та робуста. Кавові зерна арабіки відомі своїм м'яким, складним смаком і високою кислотністю. Кавові зерна робуста вирізняються більш гірким смаком, а їхній насичений смак відображає більш високий вміст кофеїну.
Що стосується користі для здоров'я, то менший вміст кофеїну в зернах арабіки може бути більш щадним для травної системи. Дослідження свідчать, що зерна робусти можуть принести більш відчутну користь у плані когнітивних функцій і рівня ліпідів.
Еспресо, американо, капучино, лате - різниця між напоями
Чорна каваНапій готується шляхом заварювання мелених кавових зерен у гарячій воді. Він може бути приготований різними способами, такими як крапельний, заливний або френч-прес. Цей напій містить мало кофеїну.
АмериканоЙого готують шляхом розведення порції еспресо гарячою водою. У результаті виходить насичений, гладкий смак, схожий на чорну каву, але вміст кофеїну в ньому набагато вищий.
ЕспресоЦе концентрована кава, відома своїм яскравим смаком і густою піною. Її складний процес приготування полягає в пропусканні гарячої води через дрібно мелену каву під тиском.
ЛаттеЛатте готують, змішуючи еспресо з молоком, часто з додаванням збитого молока. Напій відомий кремовою текстурою і збалансованим смаком. Крім кофеїну, лате містить кальцій і білок із молока. Варто зазначити, що додаткові інгредієнти, як-от підсолоджувачі та сиропи, можуть збільшити калорійність напою.
КапучиноКапучино - це рівні частини еспресо, парного молока і молочної піни. Вони готуються шляхом змішування еспресо з молоком.
МаккіатоМаккіато - напій з кофеїном, приготований шляхом додавання невеликої порції молока або молочної піни до порції еспресо.
Мокко готується на основі еспресо, молока і какао-порошку. Це багатий на антиоксиданти напій з кави і какао. Проте важливо дотримуватися помірності, оскільки багато сортів мокко можуть містити велику кількість цукру.
Флет вайтЯк і лате, флет вайт готується з еспресо і молока. Однак співвідношення еспресо і молока в ньому набагато вище, що вказує на більший вміст кофеїну. Флет-вайт відомий своєю бархатистою текстурою і яскравим смаком.
Кафе о лайтCafé au lait - це кремоподібний напій, приготований з рівних частин звареної кави і парного молока.
КортадоКофеїнізований делікатес, відомий як кортадо, родом з Іспанії. Він являє собою поєднання рівних частин еспресо і молока. Зазвичай його подають у маленькій склянці і не збивають піну. Кортадо має гладку текстуру і насичений смак.
Ірландська каваПопулярний напій, у якому поєднуються гаряча чорна кава, ірландський віскі, цукор і збиті вершки. Цей алкогольний напій містить антиоксиданти з кави, але вміст алкоголю може мати негативний вплив на здоров'я.
Кава Red-eyeЦе звичайна заварна кава, в яку додається порція еспресо. Це міцний, насичений кофеїном напій, який підвищує пильність і покращує концентрацію уваги.
ДоппіоДоппіо, приготований у вигляді подвійної порції еспресо, - популярний напій серед любителів кави. Попри невеликий об'єм, еспресо містить багато кофеїну, тому подвійна порція точно додасть бадьорості. Він має унікальний, насичений смак.
БревеБреве - це насичений кавовий напій, приготований з рівних частин еспресо і збитих вершків. У нього кремова текстура і насичений смак, але калорійність вища, ніж у звичайного лате через вершки.
Dirty ChaiЦей напій поєднує в собі пряний смак чаю і насичений, зухвалий смак кави, створюючи приємний напій, що заряджає енергією. Його готують, заварюючи чай у гарячій воді, додаючи порцію еспресо або звичайної звареної кави та молока.
Які види холодної кави бувають
Холодна кава може стати освіжаючою альтернативою гарячому варіанту підбадьорливого напою, особливо в спекотний день. Кава холодного заварювання готується шляхом замочування кавових зерен у холодній воді, як правило, на термін до 24 годин. Вона має гладкий, менш кислий смак, ніж гаряча, і має низку корисних властивостей.
Nitro cold brewNitro cold brew виводить звичайну холодну каву на новий рівень, насичуючи її азотом. Додавання азоту в кофеїновмісну рідину знижує кислотність і підсилює смак. Nitro cold brew відомий своєю кремовою текстурою і пінистою шапочкою.
Холодний латеУ крижаному лате еспресо поєднується з молоком, але для охолодженого, вершкового, освіжаючого напою в холодному лате використовується холодне молоко.
ФраппучиноНапій готують шляхом змішування кави, льоду та підсолоджувачів у блендері, але не всі фраппучіно готуються однаково. Деякі містять ароматизовані сиропи, морозиво або молоко, а також можуть бути прикрашені вбитими вершками.
Мокко з льодомУ мокко змішують еспресо, холодне молоко, лід і шоколадний сироп. Часто його доповнюють збитими вершками, але в ньому, як правило, більше калорій і цукру, ніж у звичайному холодному напої.
Раніше УНІАН писав, що чому кава може бути корисною.
ДЖЕРЕЛО : UNIANПереглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
2665
Коментарі:
0
Переглядів:
476
Коментарі:
0
Переглядів:
531
Коментарі:
1
Переглядів:
541
Коментарі:
0
Переглядів:
1068
Коментарі:
0
Переглядів:
819
Коментарі:
0
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2024 «Протокол». Всі права захищені.