0
0
11
Ароматний наваристий холодець є однією з найулюбленіших страв українців і присутній на кожному святі. Процес його приготування досить трудомісткий і його легко порушити. Зробити прозорий холодець з першого разу не завжди виходить, особливо якщо немає домашнього м'яса. Однак дотримання деяких хитрощів підвищить шанси успіху.
Як зварити прозорий холодець - поради КлопотенкаРаніше ми писали, як приготувати смачний холодець від Євгена Клопотенка. У своєму блозі шеф-кухар також поділився секретами про те, як зробити холодець прозорим.
Після того, як бульйон закипить, зменшіть вогонь на плиті з максимального на середній. М'ясо у страві має повільно томитися, а не активно булькати.Соліть страву в самому кінці приготування.Щойно на поверхні з'явиться піна - обов'язково знімайте її шумівкою, інакше бульйон буде каламутним.Після варіння процідіть рідину через марлю або дуже дрібне ситечко.Також Клопотенко нагадує, що якщо холодець вариться з різних видів м'яса, то курку потрібно дістати раніше, щоб вона не переварилася. А свинину та яловичину варять на годину більше.
Чи обов'язково додавати желатин у холодецьДодавати желатин зовсім необов'язково, якщо в м'ясі для бульйону багато хрящів, шкіри та кісток. Під час варіння з цих частин виділяється природний желатин, завдяки чому страва застигає природним чином.
Однак якщо страва готується з нежирного м'яса, на кшталт курячого філе, то без добавки вона не застигне. Клопотенко пояснив як додавати желатин у холодець. Для цього залийте 30 г желатину склянкою теплої води і залиште набухнути на 15 хвилин. Додавайте цю суміш у готовий, але ще гарячий бульйон.
ДЖЕРЕЛО : UNIANПереглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
397
Коментарі:
0
Переглядів:
154
Коментарі:
0
Переглядів:
1143
Коментарі:
1
Переглядів:
535
Коментарі:
0
Переглядів:
388
Коментарі:
0
Переглядів:
626
Коментарі:
0
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстCopyright © 2014-2024 «Протокол». Всі права захищені.