0
0
76
Влітку приходить пора консервувати свіжі фрукти і ягоди на зиму. Дуже смачним виходить варення з червоної смородини. Розповідаємо, як приготувати його трьома різними способами.
Варення зі смородини п'ятихвилинка - рецепт склянками та грамамиВарення зі смородини без варінняВарення зі смородини - густе як желеВарення зі смородини п'ятихвилинка - рецепт склянками та грамамиНе у кожного є вдома ваги, а дехто й зовсім воліє швидко виміряти все склянками і почати готувати. Ми підібрали рецепт, в якому інгредієнти вимірюються не тільки грамами, а й склянками. Щоб приготувати це варення, потрібно взяти:
три склянки (500 грамів) червоної смородини;2,5 склянки (500 грамів) цукру.Смородину ретельно промиваємо й очищаємо від усього зайвого. Частину ягід розминаємо. Додаємо цукор і залишаємо на п'ять-десять хвилин. За цей час смородина має пустити сік.
Пересипаємо в каструлю, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь, але на поверхні все ще мають бути бульбашки. Варимо так п'ять хвилин, знімаючи рожеву піну.
Варення з червоної смородини п'ятихвилинка - готове. У стерилізовані банки розливаємо гаряче варення і закриваємо стерильною кришкою. Після охолодження можна переносити їх для зберігання в льох або комору.
Варення зі смородини без варінняТака консервація готується також просто. Завдяки тому, що не проводиться термічна обробка, ягоди зберігають набагато більше вітамінів. Для приготування беремо:
кілограм свіжої червоної смородини;1,6-1,7 кілограма цукру.Очищаємо і перебираємо смородину, щоб залишити тільки хорошу. Промиваємо її та перекладаємо в чисту миску. Всипаємо частину цукру і перебиваємо занурювальним блендером. Продовжуємо його всипати частинами і збивати, всі кристалики цукру мають розчинитися.
Далі потрібно процідити масу через сито і розлити по стерилізованих банках. Закриваємо кришками і зберігаємо в холодному місці. Краще прибрати варення зі смородини на зиму в холодильник.
Варення зі смородини - густе як желеДуже смачне, цікаве варення з червоної смородини виходить, якщо приготувати його густим. Так, воно намазуватиметься, а не розтікатиметься, по випічці та млинцях. Для приготування беремо:
кілограм свіжої червоної смородини;500 грамів цукру.Ягоди перебираємо, прибираємо все сміття і добре промиваємо їх. Потім перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Перемішуємо смородину, щоб вона пустила сік. На цьому етапі можна додати трохи цукру, щоб прискорити процес.
Після закипання готуємо рівно п'ять хвилин. Прибираємо з вогню і всипаємо весь цукор. Перемішуємо до розчинення.
У стерилізовані, ще гарячі банки розливаємо варення і закриваємо кришками. Воно дуже швидко густіє і нагадуватиме желе.
ДЖЕРЕЛО : UNIANПереглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
434
Коментарі:
0
Переглядів:
308
Коментарі:
0
Переглядів:
398
Коментарі:
0
Переглядів:
455
Коментарі:
0
Переглядів:
672
Коментарі:
0
Переглядів:
473
Коментарі:
0
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2025 «Протокол». Всі права захищені.