0
0
7
Оселедець є популярним видом риби, який їдять у багатьох країнах світу. Зазвичай ним смакують, коли він засолений, проте шеф-кухар нью-йоркського ресторану з двома зірками Мішлен Емма Бенгтссон розповіла про способи приготування оселедця, які точно сподобаються його поціновувачам, пише TastingTable.
"Оскільки оселедець чудово маринується, він відігравав важливу роль у часи, коли не було винайдено холодильників", - зазначає Бенгтссон.
За її словами, жир у поєднанні з білком роблять цю рибу чудовою їжею для вживання, особливо взимку.
Шеф-кухар підкреслила:
"Він (оселедець - УНІАН) відіграє велику роль у наших культурних традиціях, де ми зазвичай починаємо кожне святкове застілля з оселедця, включаючи Івана Купала, Різдво та Великдень".
Класичне маринуванняПопри те, що існує кілька різних способів консервування оселедця, його засолювання є простим та одним з найкращих методів насолодитися смаком цієї риби.
"Найпопулярніший і звичний спосіб приготування оселедця - це маринування. Рибу маринують у співвідношенні 1:2:3 оцту, цукру та води. Зазвичай додають спеції та коренеплоди, такі як цибуля та морква", - наголосила Бенгтссон.
Також оселедець можуть маринувати у вині або розсолі. За деякими рецептами, оселедець подають у гірчичному, каррі або вершковому соусах. Проте класичний шведський маринований оселедець подають з хрустким житнім хлібом для контрастного смаку, додає шеф-кухар.
Інші види маринування"Щоб прикрасити маринований оселедець, я люблю створювати різні маринади. Один з моїх улюблених - соус з хрону. Це суміш майонезу, сметани та свіжого тертого хрону", - ділиться Емма.
За її словами, оцтовий присмак гарно поєднується з гостротою хрону. Таким чином змінюючи маринад, ви отримуєте зовсім інший кулінарний досвід.
Роллмоп є ще однією популярною та смачною заготовкою маринованого оселедця, яка походить з Німеччини. Бенгтссон каже, що німецькі роллмопи складаються з маринованого філе оселедця, яке згортають навколо начинки, що складається з цибулі, моркви або огірків.
"Іноді додають каперси або спеції. Оселедець в рулеті зазвичай закріплюють зубочисткою і подають холодним, часто як частину шведського столу або фуршету", - пояснила шеф-кухар.
Традиційно рулетики подають на пюре з картоплі, цибулі та буряка.
Оселедець "матьє"Такий вид оселедцю означає не лише його спосіб приготування, але й час вилову. Бенгтссон зазначає:
"Оселедець матьє - це вид молодого, незрілого оселедця, який зазвичай ловлять навесні".
За словами експерта, весна - це сезон, коли ця риба знаходить шлях на мілководдя для нересту, тому це також найкращий час для риболовлі. Вона підкреслила, що такі молоді оселедці "маринуються в маринаді з додаванням спецій, таких як сандал, духмяний перець, гвоздика та буряковий порошок".
Копчений оселедецьКопчений оселедець - це чудовий спосіб для збереження риби, наголошує Емма. Вона наголосила, що високий вміст олії та розмір оселедця роблять його чудовим для холодного або гарячого копчення.
"Приготування оселедця на вогні з додаванням трохи берези або сосни додає чудового димчастого аромату", - каже шеф-кухар.
Інші поради шеф-кухарівРаніше шеф-кухар Кенні Леунг назвала одну помилку, через яку вдома не виходять вареники. За її словами, причина невдалих вареників полягає у занадто вологій начинці для них.
Також шеф-кухарі розповіли, як швидко почистити часник. Зокрема вони радять перед тим, як очистити часник від лушпиння, ретельно видалити зовнішні шари коренеплоду, адже вони зазвичай є найбруднішими, тому від них важливо відмовитися.
Переглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
160
Коментарі:
0
Переглядів:
260
Коментарі:
0
Переглядів:
341
Коментарі:
0
Переглядів:
133
Коментарі:
0
Переглядів:
164
Коментарі:
0
Переглядів:
624
Коментарі:
0
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2024 «Протокол». Всі права захищені.