Головна Блог ... Новини Як приготувати баклажанну ікру по-грузинськи: 3 шикарні рецепти Як приготувати баклажанну ікру по-грузинськи: 3 ши...

Як приготувати баклажанну ікру по-грузинськи: 3 шикарні рецепти

  • 0

  • 0

  • 87

Відключити рекламу

Ікра з баклажанів - це смачна літня страва, яку готують у багатьох країнах. Сьогодні розглянемо, як її роблять грузини. Ми підібрали три рецепти.

Грузинська ікра з баклажанівІкра з баклажанів на зимуІкра з баклажанів на зиму через м'ясорубкуГрузинська ікра з баклажанів

Готується ця ікра з баклажанів швидко, а результат перевершує всі очікування. Завдяки зернам граната страва має дуже яскравий вигляд, а тому матиме гарний вигляд на святковому столі. Для приготування беремо:

кілограм баклажанів;50 мілілітрів гранатового соку;300 грамів зерен граната;одну червону цибулю;три зубчики часнику;50 грамів кінзи;50 грамів кропу;60 грамів волоських горіхів;три грами меленого коріандру;сім грамів солі;три грами чорного меленого перцю.

Духовку нагріваємо до 220 градусів. Баклажани миємо, обсушуємо і запікаємо до м'якості. На це піде до 20 хвилин.

Поки вони будуть остигати, чистимо і подрібнюємо цибулю з часником. Зелень дрібно рубаємо, а горіхи обсмажуємо на сухій сковорідці та крупно нарізаємо.

Баклажани чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки, складаємо їх у миску. Туди ж додаємо часник, цибулю, зелень і горіхи. Приправляємо спеціями і гранатовим соком доводимо до потрібної консистенції.

Добре перемішану ікру перед подачею прикрашаємо зернами граната.

Ікра з баклажанів на зиму

Цю консервацію легко зробити в сезон, щоб потім узимку насолоджуватися смачною закускою. Для приготування беремо:

два кілограми баклажанів;600 грамів солодкого перцю;600 грамів помідорів;600 грамів цибулі;один гострий перець;40 грамів часнику;дві столові ложки томатної пасти;200 мілілітрів олії (рослинної);чайну ложку уцхо-сунелі;столову ложку коріандру;чайну ложку імеретинського шафрану;чайну ложку чорного меленого перцю;три чайні ложки солі.

Баклажани миємо, очищаємо та нарізаємо на дрібні кубики. Посипаємо чайною ложкою солі, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім овочі потрібно віджати.

Цибулю і перець (гострий і солодкий) нарізаємо дрібними кубиками, а помідори з часником перебиваємо в блендері. У сотейник або каструлю наливаємо половину рослинної олії й обсмажуємо на середньому вогні баклажани. Прибираємо їх у миску, а потім вливаємо решту олії в сотейник і всипаємо цибулю. Готуємо її п'ять хвилин, а потім додаємо перець. Готуємо ще 10 хвилин.

Додаємо томатну пасту, обсмажуємо близько хвилини. Тепер всипаємо всі овочі, приправляємо всіма спеціями, доводимо до кипіння і тушкуємо на слабкому вогні близько 35 хвилин під кришкою. Не забуваємо помішувати час від часу.

Ось і готова ікра з баклажанів - домашня та смачна закуска. Тепер потрібно перелити її в простерилізовані банки, закатати й перевернути. Залишаємо під теплим покривалом до охолодження, а потім можна прибрати на зберігання.

Ікра з баклажанів на зиму через м'ясорубку

Це смачна закуска, яку варто спробувати приготувати. Для неї потрібно взяти:

два кілограми баклажанів;600 грамів помідорів;300 грамів моркви;300 грамів ріпчастої цибулі;300 грамів болгарського перцю;100 мілілітрів олії (рослинної);40 грамів солі;120 грамів цукру;0,5 чайної ложки меленого чорного перцю;чайну ложку уцхо-сунелі;головку часнику;50 мілілітрів оцту (9%).

Овочі миємо, очищаємо та нарізаємо на середні шматочки. У баклажанів шкірку не прибираємо. Потім перекручуємо всі овочі через м'ясорубку. Робити це потрібно окремо, оскільки в каструлю вони перекладаються не одночасно.

Обсмажуємо на олії цибулю, моркву і перець, поки вони не пустять сік. Із баклажанів зливаємо зайву рідину, а самі овочі переміщуємо в каструлю, перемішуємо і готуємо 20 хвилин.

Потім додаємо помідори, перемішуємо і готуємо ще 30 хвилин. Приправляємо спеціями, додаємо часник, пропущений через прес. Перемішуємо і готуємо 10 хвилин.

Вливаємо оцет і через п'ять хвилин прибираємо ємність із вогню. Розкладаємо закуску по простерилізованих банках, закатуємо й укутуємо. Залишаємо так до охолодження.

Ікра з баклажанів смажена в такий спосіб виходить дуже незвичайною, однорідною та смачною. Її можна навіть намазувати на хліб.


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 87

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 87

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст

    Приймаємо до оплати