0
0
11
Багато українців зберігають яйця в холодильнику, вважаючи, що це збереже їх свіжими якомога довше. Дійсно, навіщо викидати продукти і витрачати на них дедалі більше і більше грошей, коли ціни постійно зростають.
Видання Cnet дізналося у Закарі Картрайта, члена Відділу безпеки та управління якістю продуктів харчування Інституту харчових технологів, що потрібно знати про правильне зберігання яєць.
Як довго зберігаються яйця в холодильникуЗа даними Міністерства сільського господарства США, яйця зазвичай зберігаються в холодильнику від трьох до п'яти тижнів.
"Часто вони залишаються безпечними для вживання в їжу протягом тижня або двох після цієї дати, якщо їх зберігають у холодильнику", - каже Картрайт.
Як зберегти курячі яйця надовгоЄ способи максимально подовжити свіжість яєць. Експерт пояснив, що для цього потрібно:
яйця слід зберігати в оригінальній картонній упаковці;яйце має бути загостреним кінцем донизу, щоб повітряна камера була у верхній частині. Це уповільнює втрату вологи і зберігає жовток у центрі;зберігайте яйця в найхолоднішій частині холодильника, а не на дверцятах, тому що там температура коливається.Як довго можуть зберігатися варені яйця в холодильникуЗа даними Міністерства сільського господарства США, варені яйця зберігаються в холодильнику близько тижня.
Як перевірити яйця на свіжістьЩоб дізнатися, чи можна вживати яйця, перш ніж розбивати їх, можна провести простий тест за допомогою склянки холодної води.
Наповніть велику склянку холодною водою, потім обережно опустіть у неї яйце. Якщо яйце тоне і перевертається на бік, значить, воно ще цілком придатне для вживання. Якщо яйце тоне, але залишається у вертикальному положенні, його теж можна їсти, але це вже старе яйце, і його потрібно скоріше використати. Якщо яйце спливає просто на поверхню води, це ознака того, що воно зіпсувалося і його слід викинути.
"Цей тест працює тому, що в міру старіння всередині яйця накопичується повітря, що робить його більш плавучим", - каже Картрайт.
Важливо пам'ятати, що якщо одне з яєць у коробці пройшло тест, це не означає, що всі вони пройдуть. Обов'язково перевіряйте кожне яйце окремо перед приготуванням і звертайте увагу на його запах.
"Сильний, схожий на сірку запах - явна ознака того, що яйце зіпсувалося. Також слід звернути увагу на незвичне забарвлення, наприклад, рожевий, зелений або райдужний відтінок яєчного білка чи жовтка, що може свідчити про бактеріальне зараження", - додав експерт.
Чи можна заморозити сирі яйцяТак, але не в шкаралупі. Один із варіантів заморозки яєць - розбити їх, збити і тільки після цього поставити в морозилку. Або ви можете заморозити жовтки і білки окремо в лотках для кубиків льоду або у формочках для кексів. Вони можуть зберігатися в замороженому вигляді до одного року.
За даними Міністерства сільського господарства США, білки оптимальніші для заморожування, оскільки їхня текстура залишається незмінною, але якщо ви хочете заморозити жовтки, то доведеться додати сіль і цукор для поліпшення консистенції.
Раніше УНІАН писав, як зварити яйця, щоб вони легко чистилися.
ДЖЕРЕЛО : UNIANПереглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
254
Коментарі:
0
Переглядів:
1176
Коментарі:
0
Переглядів:
290
Коментарі:
0
Переглядів:
420
Коментарі:
0
Переглядів:
155
Коментарі:
0
Переглядів:
727
Коментарі:
1
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстCopyright © 2014-2024 «Протокол». Всі права захищені.