0
0
43
Осінь - ідеальний час для приготування ароматної випічки. Теплий запах кориці зробить затишним будь-який холодний вечір. Варто скористатися сезонними фруктами, щоб насолодитися соковитим десертом.
Ми підібрали три варіанти, як можна приготувати смачний пиріг зі сливами.
Американський сливовий пирігСливовий пиріг на кефіріПиріг зі сливами - простий рецепт на сковородіАмериканський сливовий пирігЦе один із найвідоміших десертів. Він не втрачає популярності з моменту публікації 1983 року в New York Times. Щоб приготувати цей ароматний сливовий пиріг, беремо:
150 грамів борошна;150 грамів цукру (+чайну ложку);120 грамів вершкового масла;два яйця;чайну ложку кориці;чайну ложку розпушувача;12 слив.дрібку солі;чайну ложку ванільного цукру.Духовку розігріваємо до 170 градусів. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати, щоб воно стало м'яким. Збиваємо його з цукром до однорідної пишної маси. Додаємо яйця і знову збиваємо.
Всипаємо ваніль, дрібку солі та борошно з розпушувачем. Збиваємо до однорідної маси.
Переливаємо тісто у форму, змащену олією. Сливи нарізаємо на половинки і викладаємо зрізом догори. У піалі змішуємо цукор із корицею. Посипаємо цією сумішшю поверхню пирога і відправляємо в духовку на 40 хвилин.
Подавати пиріг можна теплим, додавши до нього кульку морозива. Також легендарний десерт із New York Times буде смачним і холодним.
Сливовий пиріг на кефіріЦе простіша версія фруктового десерту. Тісто виходить пишним і ніжним. Щоб приготувати пиріг зі сливами на кефірі, беремо:
200 грамів цукру;200 грамів кефіру;150 грамів рослинної олії (без смаку і запаху);три яйця;350 грамів борошна;чайну ложку розпушувача;чайну ложку ванільного цукру;400 грамів сливи.Духовку розігріваємо до 180 градусів. У мисці збиваємо яйця з цукром і ваніллю до пишної піни. Вливаємо кефір кімнатної температури, масло та перемішуємо.
Вмішуємо порціями борошно з розпушувачем. Тісто буде як густа сметана. Переливаємо його у форму для випічки, змащену олією.
Вимиті сливи розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки. Викладаємо фрукти, злегка вдавлюючи в поверхню тіста.
Випікаємо близько 40 хвилин, а діставати з форми краще після охолодження. Для прикраси можна посипати цукровою пудрою.
Пиріг зі сливами - простий рецепт на сковородіГотується сливовий пиріг на сковороді з товстим дном і діаметром 26 сантиметрів. Для приготування потрібно взяти:
три яйця;10 грамів розпушувача;чверть чайної ложки солі;чайну ложку екстракту ванілі;200 грамів кефіру;150 грамів цукру;80 грамів вершкового масла;250 грамів борошна;500 грамів сливи.Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Якщо фрукти великі, варто їх розрізати на дрібніші шматочки.
У мисці збиваємо яйця із сіллю та цукром. Вливаємо кефір і перемішуємо. Додаємо вершкове масло або таку саму кількість рослинної олії без запаху, перемішуємо. Додаємо ваніль, розпушувач і борошно. Має вийти досить не густе тісто.
У сковороду вистилаємо пергамент, змащений вершковим маслом. Викладаємо сливи і зверху - тісто. Розрівнюємо його лопаткою. Плиту вмикаємо на мінімальний вогонь, пательню накриваємо кришкою і готуємо близько 20 хвилин.
На кришці може з'являтися конденсат - його потрібно прибирати серветкою. Коли пиріг по краях змінить колір, його можна перевертати. Для цього потрібно накрити десерт пергаментом і тарілкою. Акуратно перевертаємо сковороду, притримуючи тарілку рукою.
Прибираємо пергамент, який був з боку слив, і повертаємо пиріг на сковороду. Папір, яким накрили десерт, має бути знизу. Накриваємо кришкою і готуємо ще десять хвилин. Про всяк випадок перевіряємо шпажкою або зубочисткою на готовність.
Дістаємо пиріг і після охолодження посипаємо пудрою.
Переглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
483
Коментарі:
0
Переглядів:
353
Коментарі:
0
Переглядів:
455
Коментарі:
0
Переглядів:
485
Коментарі:
0
Переглядів:
703
Коментарі:
0
Переглядів:
503
Коментарі:
0
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2025 «Протокол». Всі права захищені.