Для покращення смакових властивостей та аромату, а також подовження терміну зберігання різноманітні продукти маринують. Тобто занурюють на деякий час у рідину, що може містити рослинні олії, оцет, гірчицю, соєвий оцет, мед та інші інгредієнти. До неї обов’язково додають спеції, що через різні властивості по-своєму впливають на продукти.
В інтернет-магазині https://lubystok.shop/category/prypravu-y-prianosty можна придбати будь-які прянощі та приправи, тому потрібно знати, до яких продуктів вони підходять та який результат дають.
Задача домішок полягає в пом’якшенні м’ясних волокон, покращенні кольору та смаку. Тому для маринування м’яса вибирають прянощі з насиченим смаком та ароматом:
Свинину та яловичину маринують з часником та цибулею, які також пом’якшують та ароматизують м’ясо, роблять його більш соковитим. До них додають оцет, лимонний або гранатовий сік з вираженою кислуватістю. М’ясо птиці ніжне та більш прісне, тому для надання йому пікантної гостроти використовують імбир. Баранина жорстка та може мати специфічний запах, який змінюють на краще кориця, кардамон або зіра (кумін).

В цьому разі використовують інший набір спецій, адже ніжне м’ясо водних мешканців потребує не пом’якшення, а лише ароматизації та збагачення смаку. Допоможуть:
Вибір спецій також залежить від типу продуктів. Морську червону рибу зазвичай маринують у суміші фенхеля, розмарину, куркуми та базиліку. А до білої додають шавлію, білий перець, мелісу та аніс. Пісна та світла річкова риба потребує часнику, гострого чи ніжного карі, яскравої паприки. Специфічний запах та присмак морепродуктів можна заглушити свіжим кропом, петрушкою, кінзою.

Маринад роблять перед приготуванням салатів, закруток або запечених страв. До різних овочів та способів приготування підходять певні прянощі та спеції. Часник надає будь-яким овочам апетитного аромату. Коріандр дає свіжість з легкою гіркуватістю в кисло-солодких маринадах.
Якщо додати до помідорів, баклажанів або болгарського перцю орегано та базилік, овочі набувають середземноморського аромату та солодкуватого присмаку. А розмарин надає приємного аромату ялівцю запеченій картоплі, баклажанам або кабачкам.
Для свіжих салатів з огірків, помідорів чи моркви потрібен кріп або петрушка. Задля створення екзотичного смаку та аромату візьміть кінзу, хмелі-сунелі, кумін. Дуже цікавим виходить поєднання цих овочів з імбиром, мелісою та м’ятою.
В продажу є готові набори сухих маринадів до різних продуктів та страв, де всі прянощі та спеції вже поєднані в потрібних пропорціях. Але на бажання також можна зібрати авторські суміші з окремих інгредієнтів.
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2025 «Протокол». Всі права захищені.