Головна Посилання ... Особливості виготовлення та користь рослинного м’яса Особливості виготовлення та користь рослинного м’я...

Особливості виготовлення та користь рослинного м’яса

Перехід у своєму раціоні на продукти, які не будуть нести шкоди тваринам, для багатьох людей є досить болісним. Наприклад, кокосове молоко або соєве вже прижилось у нашому суспільстві, а от рослинне м’ясо багатьох ще лякає. Цей продукт дає можливість пробувати різні веганські рецепти та робити свій раціон різноманітним без вбивства тварин.

Виготовлення м’яса рослинного походження

У м’ясі тваринного походження основним компонентом є специфічний білок, який надає йому смак. Схожий за характеристиками білок можна видобути з пшениці, сої, гороху, а також з міцелію деяких грибів, соняшника, картоплі, квасолі. Саме ці продукти і використовують для розробки рослинного м’яса. Для створення цього продукту потрібне використання високих технологій. Виробництво можна розділити на такі етапи:

  1. Перетворення порошкоподібного білка рослинного походження на продукт з волокнистою структурою. Є спеціальні виробництва, на яких такі текстурати продаються готовими.
  2. Змішування в однорідній консистенції олії рослинного походження, текстурату, клітковини та інших компонентів. На цьому етапі іде утворення фаршу, з якого в подальшому можна робити котлети або ж інші страви. У складі найголовнішу роль грають функціональні інгредієнти, які дозволяють зробити продукт зі сторінки https://eat-me-at.com/uk смачним та корисним.

Корисні властивості м’яса рослинного походження

У нашому суспільстві зараз багато свідомих людей, які намагаються слідкувати не тільки за правильністю харчування, але й за дотриманням балансу між вживанням білків, жирів та вуглеводів. Лікарі-дієтологи не відмовляють пацієнтів їсти м’ясо, вони радять спробувати рослинне м’ясо.

Навіть незважаючи на те, що білки рослинного походження перетравлюються людським організмом трохи складніше, ніж тваринні білки, все одно існує безліч характеристик, які промовляють на користь рослинного м’яса.

Проводились навіть спеціальні експерименти, у яких брали участь люди з різними показниками ваги та крові. Їх годували протягом тривалого часу рослинним м’ясом, а потім здійснювали порівняння самопочуття та показників здоров’я і виявлялось, що вони не тільки у нормі, але й покращились. Це та інші фактори сприяли тому, що вегетаріанській фарш в Україні став популярним та зараз все більше людей використовує саме його, а не тваринне м’ясо.

При переході на харчування рослинним м’ясом у людей спостерігається:

  • покращення індексу маси тіла;
  • відчутне зниження рівня холестерину у крові;
  • зниження тих маркерів крові, які відповідальні за ризик захворювань серцево-судинної системи.

Звичайно, такі результати з‘являються не на наступний день після початку вживання рослинного м’яса, тому потрібно включити цей продукт у свій раціон на тривалий час або назавжди. А щоб це було легше та цікавіше, то кухарі пропонують велику кількість страв з цим продуктом. Отож, варто спробувати та побачити результат на власному прикладі.

Переглядів : 1088
logo

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст