Горілка входить до міцних алкогольних напоїв, які обов'язково треба закушувати, на відміну від віскі чи коньяку. Закуски під горілку можуть бути різними – від апетитних солінь до ситних калорійних страв, які уповільнюють сп'яніння. У цій статті ми розповімо про два варіанти гастрономічних поєднань із горілкою – нашвидкуруч та для тривалого застілля.
Якщо гості прийшли раптово або у вас немає бажання готувати складні страви, можна запропонувати під горілку такі закуски:
На першому місці стоїть м'ясо – свинина, яловичина, баранина, курятина. Особливо добре з горілкою поєднується шашлик, але оскільки в домашніх умовах його готувати не завжди виходить, можна запекти в духовці курку, посмажити стейки або приготувати ковбаски на грилі в мікрохвильовій печі. На другому місці борщ. Його подають зі сметаною, часником, салом, хлібом. Тарілка свіжого борщу та чарка горілки – це одна з найбільш вдалих та універсальних гастрономічних пар. Особливо якщо борщ приготовлений правильно, а горілка якісна – саме таку можна придбати в маркеті МАУДАУ. На третьому місці – холодець. На його приготування доведеться витратити кілька годин, тому робити цю страву слід напередодні застілля. Зате холодець з яловичини чи свинини сповільнює сп'яніння і подобається багатьом гурманам. Особливо якщо подати страву з гірчицею чи хріном. Якщо ж готувати складні гарячі страви часу чи можливості немає, але хочеться подати до столу щось серйозніше за бутерброди та соління, на виручку прийдуть пельмені та хінкалі, які можна купити в супермаркеті.
Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2024 «Протокол». Всі права захищені.