Головна Посилання ... Чим краще закушувати горілку

Чим краще закушувати горілку

Горілка входить до міцних алкогольних напоїв, які обов'язково треба закушувати, на відміну від віскі чи коньяку. Закуски під горілку можуть бути різними – від апетитних солінь до ситних калорійних страв, які уповільнюють сп'яніння. У цій статті ми розповімо про два варіанти гастрономічних поєднань із горілкою – нашвидкуруч та для тривалого застілля. 

Варіанти закусок нашвидкуруч

Якщо гості прийшли раптово або у вас немає бажання готувати складні страви, можна запропонувати під горілку такі закуски:

  1. Солоні огірки – домашні чи магазинні. Найбільш вдалим вибором будуть хрусткі огірочки зі спеціями – перцем, часником, кропом. Розсіл краще поставити у холодильник, щоб випити на наступний день після застілля та пом'якшити похмілля. А щоб мінімізувати можливість похмілля вибирайте горілку преміумкласу. Якщо вам потрібна саме така, радимо звернути увагу на продукцію бренду Grey Goose на MAUDAU.
  2. Квашена капуста. Особливо добре під горілку йде кисла капуста з морквою та болгарським перцем. Альтернатива – «Пелюстка»: капуста, маринована з буряком.
  3. Малосольні чи солоні помідори – червоні, чері, зелені.
  4. Мариновані гриби. Вдома готувати таку страву не варто, краще купити баночку печериць або маслюків у магазині.
  5. Житній або чорний хліб із часником та сіллю. Скибочки хліба треба натерти зубчиком часнику і посипати дрібною сіллю.
  6. Відварена картопля – звичайна або в мундирі. Картоплю можна полити олією і посипати зеленню або цибулею.
  7. Сало. Скибочки солоного сала з м'ясним прошарком особливо смакують у поєднанні з чорним хлібом і часником.
  8. Оселедець. Щоб не витрачати час на чищення риби, можна купити скибочки оселедця в банці. Вдале поєднання – оселедець із нарізаною цибулею.
  9. Бутерброди. З ковбасою, сиром, паштетом, червоною ікрою, шпротами.

Ситні гарячі страви

 

На першому місці стоїть м'ясо – свинина, яловичина, баранина, курятина. Особливо добре з горілкою поєднується шашлик, але оскільки в домашніх умовах його готувати не завжди виходить, можна запекти в духовці курку, посмажити стейки або приготувати ковбаски на грилі в мікрохвильовій печі. На другому місці борщ. Його подають зі сметаною, часником, салом, хлібом. Тарілка свіжого борщу та чарка горілки – це одна з найбільш вдалих та універсальних гастрономічних пар. Особливо якщо борщ приготовлений правильно, а горілка якісна – саме таку можна придбати в маркеті МАУДАУ. На третьому місці – холодець. На його приготування доведеться витратити кілька годин, тому робити цю страву слід напередодні застілля. Зате холодець з яловичини чи свинини сповільнює сп'яніння і подобається багатьом гурманам. Особливо якщо подати страву з гірчицею чи хріном. Якщо ж готувати складні гарячі страви часу чи можливості немає, але хочеться подати до столу щось серйозніше за бутерброди та соління, на виручку прийдуть пельмені та хінкалі, які можна купити в супермаркеті.

Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я

Переглядів : 837
logo

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст

Приймаємо до оплати