Стаття 10. Вина шампанські, ігристі та газовані

Попередня

10/15

Наступна

{Назва статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

Виробництво вин шампанських із вмістом спирту нижче 10,5 відсотка об'ємних, вин ігристих нижче 10,0 і вин газованих нижче 9,5 відсотка об'ємних не допускається.

{Частина перша статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

Тиск діоксиду вуглецю в пляшках з готовою продукцією в ігристих винах повинен становити не менш як 300 кПа, "Шампанського України" - не менш як 350 кПа, газованих - від 100 до 250 кПа при 20 град. C.

{Частина друга статті 10 в редакції Законів № 3427-IV від 09.02.2006 , № 2974-VI від 03.02.2011 }

Виноматеріали для виробництва вин шампанських та ігристих виготовляються з винограду певних сортів, визначених технологічними інструкціями та правилами з їх виробництва.

{Частина третя статті 10 в редакції Законів № 3427-IV від 09.02.2006 , № 2974-VI від 03.02.2011 ; із змінами, внесеними згідно із Законом № 124-IX від 20.09.2019 }

Винам білим ігристим шампанізованим, виготовленим за шампанською технологією при вторинному бродінні в герметично закритих ємкостях шампанських виноматеріалів, надається назва "Шампанське України". Винам білим ігристим шампанізованим, виготовленим за шампанською технологією з трирічною витримкою вина в пляшках на дріжджах, надається назва "Шампанське України класичне". Міцність ігристих шампанізованих вин повинна бути не нижче 10,5 відсотка об'ємних.

{Частина четверта статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

Вина ігристі та газовані можуть випускатися під власною назвою.

{Частина п'ята статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

Вина ігристі з технологічною витримкою в пляшках не менш як 9 місяців належать до категорії витриманих.

Вина газовані виготовляються із сухих виноматеріалів, які підсолоджуються концентратом виноградного соку, консервованим неспиртованим суслом.

{Частина сьома статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

{Частину восьму статті 10 виключено на підставі Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

{Частину дев'яту статті 10 виключено на підставі Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

Зовнішнє оформлення вин "Шампанське України класичне" та "Шампанське України" має відрізнятися від оформлення інших вин ігристих.

{Частина десята статті 10 в редакції Закону № 3427-IV від 09.02.2006 }

Попередня

10/15

Наступна

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст