Головна Блог Новини Президент України Порошенко підписав закон про внесення змін до ЗУ "Про прокуратуру"

Президент України Порошенко підписав закон про внесення змін до ЗУ "Про прокуратуру"

15.07.2015
Автор:
Переглядів : 1718

Президент Петро Порошенко підписав затверджений Верховною Радою Закон про зміни до Закону «Про прокуратуру». Підпис під документом Глава держави поставив у присутності Генерального прокурора Віктора Шокіна та його Першого заступника Давида Сакварелідзе.

Президент зазначив: «Нашою спільною роботою розпочинається реформування радянської системи Прокуратури».

Глава держави подякував за величезну роботу, проведену по підготовці цього Закону, а також висловив подяку народним депутатам, які підтримали його.

«Прошу негайно розпочати впровадження цього Закону, який дасть можливість сотням працівників ззовні стати прокурорськими працівниками через процедуру відкритого конкурсу и створити соціальні ліфти, які дадуть можливість діючим працівникам прокуратури через конкурсні комісії зайняти місце у прокурорському керівництві», – сказав Президент.

Згадайте новину: Кадрові рішення та заяви Генеральної прокуратури України

Президент наголосив, що його позиція, як Глави держави, повністю збігається з позицією Генерального прокурора Віктора Шокіна та Першого заступника Генерального прокурора Давида Сакварелідзе щодо нульової толерантності до корупції. «Боротьба із корупцією на сьогоднішній день є першим пріоритетом нашої діяльності, причому як всередині Прокуратури, так і в цілому в країні. Перші результати, які сьогодні є і які є дуже обнадійливими, дадуть нам можливість і в подальшому працювати над очищенням влади», – заявив Президент.

Президент Порошенко заявив про повну підтримку Віктора Шокіна та Давида Сакварелідзе. «Головне, що ви обидва маєте тверду підтримку Президента і тверду підтримку суспільства. Оновлена прокуратура – це те, що суспільство хоче бачити», – сказав Глава держави. Говорячи про резонансну справу щодо затримання високопосадовців Прокуратури, Президент заявив: «Ця справа буде доведена до кінця. Це – принципова позиція Генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди», – заявив Президент.

Згадайте новину: Слідчий ГПУ Шапакин та прокурор ГПУ Корнієць заарештовані судом за підозрою у хабарництві, проте мають право вийти під заставу

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив: «Цей Закон є першим правовим актом, який дозволить створити дійсно нову Прокуратуру». «Буде нова хвиля боротьби з корупцією у прокуратурі, бо очищення прокуратури – вимога сьогодення», – наголосив він.

«Я, як Генеральний прокурор України, буду все робити для повного очищення прокуратури. Впевнений, що ми разом з Давидом та його підрозділом доведемо це до завершення», – заявив Віктор Шокін.

Згадайте новину: Показове затримання прокурора міста Краматорськ Андрія Сухініна

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст