Главная Блог Аналитические статьи Дайджесты Які спадкові спори приніс нам 2018 рік? Дайджест судових рішень ресурсу Протокол для наших любих користувачів!

Які спадкові спори приніс нам 2018 рік? Дайджест судових рішень ресурсу Протокол для наших любих користувачів!

24.12.2018
Просмотров : 13664

2017 рік відзначився знаковими судовими справами у сфері питань спадкування. Ми описали для Вас найбільш корисні для практики рішення судів, тому будь ласка розпоряджатися ними на власний розсуд. Тексти усіх цих рішень із описом фабули знаходяться у розділі ресурсу «Цікаві судові рішення». Отже, шануймо останню волю спадкодавця та не порушуємо законних прав спадкоємців!

ДАЙДЖЕСТ: Трудові спори у 2018 році. 10 рішень суду від ресурсу "Протокол", які стануть Вам у нагоді!

10 судових справ про делікти та відшкодування шкоди, які є найбільш істотними у 2018 році за версією ресурсу «Протокол»!

10 видатних судових актів 2018 року у галузі кримінально-процесуального права за версією ресурсу «Протокол»!

Житлові спори! 10 судових рішень, які визначають практику у 2018 році за версією ресурсу «Протокол»!

Право власності священне! 10 пам’ятних рішень суду про захист власності за версією ресурсу «Протокол» у 2018 році!

Да прибудет с Вами СИЛА! 10 судових баталій з фіскалами 2018 року за версією ресурсу «Протокол»!

Земля найважливіший актив! 10 класних рішень суду 2018 року у земельних справах за версією ресурсу «Протокол»!

1. Право представлення діє. Заповіт баби на доньку не є перешкодою для спадкування майна онуком за правом представлення.

Задачка для нотаріуса або навіть для студента, який складає іспит із цивільного права. У жінки – матері та бабусі є єдина дочка та онук. Проте є дві рідні сестри. Жінка складає заповіт, за умовами якого усе майно, зокрема коштовна земельна ділянка, заповідається дочці. На жаль дочка помирає раніше жінки, і виникає питання кому буде належати спадок після смерті жінки? Онуку, рідним сестрам чи усім трьом в певних частинах? В заповіті жінки ніхто інший як спадкоємець окрім дочки не згадується.

Як виявилося задачка не із легких і справа дійшла аж до ВС, який скасував рішення суду першої та апеляційної інстанцій та направив справу на новий розгляд.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст