Головна Блог Аналітична стаття Дайджести Чим закінчиться ІІІ З’їзд адвокатів України?

Чим закінчиться ІІІ З’їзд адвокатів України?

06.12.2014
Автор: Деніс
Переглядів : 2116

Після проведення з'їзду адвокатів України у Мукачеве20-21 листопада 2014 року заява голови Національної асоціації адвокатів України, голови Ради адвокатів України Лідії ІЗОВІТОВОЇ.

"Я вважаю, що процедура проведення з’їзду порушена не була. Його було проведено у місячний строк після того, як набрав чинності новий закон про прокуратуру, як це й передбачено останнім. Це було непросто, тому що наш Закон «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» говорить, що з’їзд має бути скликаний у 60-денний строк після того, як приймає рішення Рада адвокатів України. Але головне, щоб адвокатів було повідомлено про місце, дату і час проведення з’їзду за 20 днів. Це вимога закону, тому нам потрібно було зробити це повідомлення, провести збори, конференції, затвердити порядки, проекти регламентів. І виконати це все за місяць.

У чому виникла проблема? Справа в тому, що в той будинок, те приміщення, де було заплановано проведення з’їзду, ми не змогли потрапити. Будемо виходити з того, чи делегати з’їзду, які на нього приїхали, були повідомлені про зміну місця його проведення. Біля входу в заплановане місце проведення з’їзду ми провели реєстрацію, повідомили, за якою адресою делегати повинні прибути, і всі, хто про це був повідомлений, хто отримав тимчасові посвідчення, приїхали у нове приміщення. Не прибула лише делегація Києва.

Проблема полягала в наступному. Згідно з Єдиним реєстром адвокатів України, у місті Києві (якщо відняти кількість адвокатів, які не беруть участі у самоврядуванні) 3340 чи 3360, не пам’ятаю точно, адвокатів. Виходячи з цієї цифри, на з’їзд повинні прибути 34 делегати і 3 резервних. У старому реєстрі, який вів ВКК адвокатури при Кабінеті міністрів, у Києві було близько 5 тис. адвокатів. А коли запрацював новий реєстр, не всі адвокати подали свої дані, деякі переїхали в іншу місцевість і змінили адресу робочого місця.

Якщо ви згадаєте з’їзд, який проходив 26 квітня ц.р., зверніть увагу, яка кількість делегатів представляла Київ – близько 35. Чому стільки? Бо їм ще зарахували кілька резервних делегатів, і то в мандатній комісії проходила велика дискусія, чи мали вони на це право.

Якщо б у Києві було 6 тис. адвокатів, то кожна особа, яка вносить відомості, в той же день проходить до реєстру. Це свідчить про те, що в Києві є «щось власне та штучне», яке не входить до Єдиного реєстру адвокатів України. Це якийсь свій власний список, і ми не розуміємо, як і з кого він складений, хто туди вносив відомості і все інше.

Разом з тим, обирати 60 делегатів для участі у з’їзді конференція Києва повноважень не мала. Вони надали нам витяг з протоколу, по якому невідомо, скільки делегатів було обрано для участі в цій конференції. І чи була ця конференція повноважна взагалі, ми не знаємо."

Згадайте новину: ІІІ З'їзд адвокатів України відбувся 20-21 листопада 2014 року у місті Мукачеве на Закарпатті.

Спостерігайте подію: Пристрасті по формуванню нового складу Вищої Ради юстиції

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст