Головна Блог Аналітична стаття Дайджести 300 правових позицій ЄСПЛ у кримінальному провадженні: оновлена, систематизована добірка

300 правових позицій ЄСПЛ у кримінальному провадженні: оновлена, систематизована добірка

03.05.2019
Переглядів : 22959

Слуцька Тетяна Іванівна,

кандидат юридичних наук, Заслужений юрист України

300 правових позицій ЄСПЛ у кримінальному провадженні: оновлена, систематизована добірка

За правилами ч. 4 ст. 9 КПК у разі якщо його норми суперечать міжнародному договору, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, у кримінальному провадженні застосовуються положення відповідного міжнародного договору України. Крім цього, за змістом ч. 5 ст. 9 КПК кримінальне процесуальне законодавство України застосовується з урахуванням практики ЄСПЛ. Такий обов’язок покладено на суд також з огляду на ст. 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. № 3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», відповідно до якої при розгляді справ суди застосовують Конвенцію та практику ЄСПЛ як джерело права.

З огляду на вищевикладене, а також беручи до уваги вже існуючу практику ЄСПЛ, пропонується систематизована (постатейно викладена) добірка правових позицій Європейського суду з прав людини у кримінальних провадженнях

ТЕМА: ПРАВОВІ ВИСНОВКИ ВЕЛИКОЇ ПАЛАТИ ВС ТА ВСУ У КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕННЯХ (СПРАВАХ) станом на 01 січня 2019 р.

Читайте статтю: Деякі питання кримінального провадження у формі приватного обвинувачення крізь призму останніх законодавчих змін, що набирають чинності 11 січня 2019 р.

Користуйтеся консультацією: Кримінальне правопорушення чи злочин: щодо питань використання термінології

ДАЙДЖЕСТ: ЗЕМЕЛЬНІ СПОРИ. ТРЕТЯ ЧАСТИНА. Систематизовані правові висновки Великої Палати Верховного Суду станом на 23 лютого 2019 року.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст