Главная Блог Аналитические статьи Статьи Заочне кримінальне провадження: за чи проти?

Заочне кримінальне провадження: за чи проти?

27.01.2015
Автор:
Просмотров : 2756

Президент України Петро Порошенко 21 жовтня цього року підписав Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини», яким в Україні започатковується практика заочного кримінального провадження стосовно осіб, які переховуються від слідства і суду.

Більшість чиновників влади з ентузіазмом схвалюють прийняття та підписання цього закону, зокрема, міністр юстиції П. Петренко вже заявляє, що цей Закон дозволяє притягнути до відповідальності В.Януковича, інших чиновників, і т.д., щодо яких відкриті відповідні кримінальні провадження.

Згадайте новину: Заочне повідомлення про підозру у скоєнні злочинів регіоналу Олійнику та комуністу Калетнику.

Запроваджено заочне правосуддя в Україні.

Слід зазначити, що спеціальне досудове розслідування (заочне) здійснюватиметься лише на підставі ухвали слідчого судді стосовно підозрюваного:

- який не є повнолітнім;
- переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності;
- перебуває поза межами України.

А от перелік кримінальних правопорушень, за якими можливе заочне кримінальне провадження:

Стаття КК

Назва статті

1

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст