Главная Блог Аналитические статьи Статьи Новий закон про СЗЧ та дезертирство: чим він може допомогти військовослужбовцям

Новий закон про СЗЧ та дезертирство: чим він може допомогти військовослужбовцям

26.09.2024
Просмотров : 688

Кількість військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину (СЗЧ, ст. 407 КК України) або дезертирували (ст. 408 КК України) з місця несення служби, продовжує невпинно зростати. Бачимо також, що ця проблема поступово вже виходить в публічний простір від самих військовослужбовців, що вчиняють такі дії, попри нульову толерантність до цього з боку командування ЗСУ та правоохоронних органів.

Статистика – річ невблаганна. Лише за офіційними даними Офісу Генерального прокурора кількість зареєстрованих злочинів за цими статтями складає:

Показники

За період січень-грудень 2023 року

За період січень-серпень 2024 року

ст. 407 ККУ (СЗЧ)

ст. 408 ККУ (дезертирство)

ст. 407 ККУ (СЗЧ)

ст. 408 ККУ (дезертирство)

Кількість облікованих злочинів:

16 515

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст