Главная Блог Новости Дезертира посадили на 4 роки - нижче найнижчої межі санкції ст. 404 КК

Дезертира посадили на 4 роки - нижче найнижчої межі санкції ст. 404 КК

26.06.2023
Просмотров : 1450

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області визнав чоловіка винуватим у дезертирстві в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 15 червня за статттею 404 КК України.

На початку травня минулого року мешканець Івано-Франківщини прибув для проходження військової служби за призовом під час мобілізації. У подальшому був призначений головним сержантом стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини.

Згадайте новину: Чим дезертирство відрізняється від самоволки — ВС ККС (справа № 297/2178/21)

Але менш ніж через місяць сержант без поважних причин самовільно залишив розташування військової частини, приховуючи свою належність до Збройних Сил України.

У судовому засіданні чоловік визнав вину та повністю підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаявся і активно сприяв розкриттю злочину.

Раніше до кримінальної відповідальності обвинувачений не притягався.

Суд дійшов висновку про неможливість виправлення цього чоловіка без ізоляції від суспільства і не знайшов підстав для призначення йому умовного покарання.

Водночас суд призначив тюремний строк нижче найнижчої межі санкції — 4 роки позбавлення волі. Кримінальний строк передбачає увʼязнення від 5 до 12 років

Згадайте новину: Від героя до дезертира: атовцю дали 4, 5 роки тюрми за невчасну явку в частину

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст