Головна Блог Аналітична стаття Статті Звільнення від оподаткування аліментів та доходів від поділу спільної сумісної власності

Звільнення від оподаткування аліментів та доходів від поділу спільної сумісної власності

12.07.2015
Автор:
Переглядів : 3535

АЛІМЕНТИ:

Відповідно до пп. 165.1.14 ПК України, аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених згідно із Сімейним кодексом України, за винятком виплати аліментів нерезидентом незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Цим підпунктом визначено декілька умов до доходів у вигляді аліментів, щоб не відносити їх до загального оподатковуваного доходу:

1) Правова суть доходу – аліменти.

За своєю природою, аліментами є матеріальним утриманням на підставі родинних, у тому числі сімейних, зв’язків або спільного проживання. Право на аліменти мають особи, що потребують матеріального утримання, від осіб, які здатні таке утримання надавати.

Право на аліменти мають такі особи:

· Один з подружжя (від іншого);

· Діти (від батьків);

· Батьки (від дітей);

· Внуки (від баби чи діда);

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст