Головна Блог Аналітична стаття Інтерв'ю Заступник Генпрокурора України Віталій Касько: «Корупція в прокуратурі точно не зменшилась, а вирок діамантовим прокурорам буде у першій половині 2016 року»

Заступник Генпрокурора України Віталій Касько: «Корупція в прокуратурі точно не зменшилась, а вирок діамантовим прокурорам буде у першій половині 2016 року»

21.01.2016
Автор:
Переглядів : 1717

Заступник Генпрокурора Віталій Касько, який прославився після затримання "діамантових прокурорів, розповів , чому від справи відмовляються судді, а у прокуратурі не зменшується рівень корупції. Ім’я Віталія Каська стало загальновідомим після затримання влітку 2015 року двох прокурорів-високопосадовців на хабарах. Тоді у них вилучили сотні тисяч доларів та діаманти, після чого у ЗМІ їх назвали "діамантовими прокурорами".

Операцію курували два очільники Генеральної інспекції прокуратури Давід Сакварелідзе та Віталій Касько, у яких одразу ж зіпсувались стосунки з Генпрокурором Віктором Шокіним.

Останній випадок – Віталія Каська не пустили у відрядження до Cполучених Штатів, хоча про це напряму просило посольство США в Україні.

"Ми зібрали достатньо доказів"

ВВС Україна: Печерський суд Києва попросив змінити підсудність справи "діамантових прокурорів". Чи справді судді бояться братись за цю справу, як стверджують деякі депутати?

Віталій Касько: Справа дуже резонансна, у ході розслідування виникали проблеми, і тут дуже багато зацікавлених сторін.

Дійсно, ми передали справу до суду 4 січня і до цього часу судді не визначились, хто буде її розглядати.

Щоб справу передати в інший суд, потрібні якісь вагомі підстави, а я таких не бачу.

Якщо справа почне "гуляти" по судах, то в мене будуть додаткові підозри, що тут не все гаразд.

ВВС Україна: Коли можна чекати винесення вироку?

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст