Головна Блог Аналітична стаття Статті ЯК ПРИТЯГНУТИ ДО ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПРОКУРОРА ЧИ ПРАЦІВНИКА НАБУ?

ЯК ПРИТЯГНУТИ ДО ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПРОКУРОРА ЧИ ПРАЦІВНИКА НАБУ?

06.02.2019
Автор:
Переглядів : 6706

«Я б не сказав, що дана тема провокаційна, вона більше реальна», - розпочав один із заходів Асоціації правників України на означену тему Євгеній Солодко, керуючий партнер АО «Солодко і партнери». (Джерело: Українське право)

Адвокат відзначив, що чимало практикуючих юристів у кримінальному процесі досить часто намагаються притягнути прокурора чи представника органів правопорядку до відповідальності за порушення норм законодавства або ж вимог етики, вчинені під час здійснення кримінального провадження.

Однак мало епізодів оскарження увінчуються успіхом. На думку адвоката, причина досить проста: «Парадокс полягає в тому, що нам доводиться звертатись зі скаргами на прокурорів до самих прокурорів», - пояснив доповідач.

Згадайте новину: Горбатюку винесли догану за скаргою заступника Луценка

ДИСЦИПЛІНАРНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПРОКУРОРІВ: НАСКІЛЬКИ ЕФЕКТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ КОМІСІЇ?

Про порядок, особливості та власний досвід в ініціюванні процедур притягнення прокурорів до дисциплінарної відповідальності розповів Володимир Петраковський, експерт State Watch, який раніше також працював на посаді прокурора.

Перш за все, доповідач окреслив коло порушень, за вчинення яких прокурора потенційно можна притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Зокрема, це вчинення однієї чи сукупності дій, а саме:

- порушення порядку і строків розгляду звернень, клопотань осіб, адвокатських запитів (слід враховувати, що мається на увазі суттєве порушення строків: місяць чи більше, а не декілька днів);

- надання письмових вказівок, ухвалення процесуальних рішень у кримінальному провадженні, де прокурор не був процесуальним керівником;

- порушення розумних строків у кримінальних провадженнях;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст