Головна Блог Аналітична стаття Статті Як отримати ID-карту. Власний досвід та практичні поради

Як отримати ID-карту. Власний досвід та практичні поради

28.07.2017
Переглядів : 4442

Ні для кого вже не є секретом, що з 01 червня 2017 року українці отримали можливість подорожувати до Республіки Туреччина виключно із ID-карткою (новою формою паспорту громадянина України).

Не залишилися осторонь і ми, а тому вирішили на собі перевірити чи складно отримати таку бажану ID-картку.

Відразу зазначимо, що дана стаття не є єдиним правильним алгоритмом дій по отриманню ID-картки та ми не закликаємо вас робити так само, як було зроблено нами. Проте, наші дії привели до бажаного результату.

Оскільки, результат був досягнутий за мінімальні кошти та у найпростіший спосіб, то ми радимо все ж таки дослухатися до наших порад.

Користуйтесь консультацією: Все про біометричні документи в Україні

Головна порада - не стійте у багаточасових кілометрових чергах.

Сьогодні в Україні функціонують Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які є своєрідними посередниками між людьми та органами Державної міграційної служби України.

Через такий ЦНАП одного із районів міста ми вирішили подати документи на отримання ID-картки. Приїхавши к самому відкриттю ЦНАП о 09:00 годині ми побачили величезну чергу, яка у більшості своїй складалася із людей, що бажають подати документи на отримання закордонного паспорту нового зразка та/або ID-картки.

Консультантом було повідомлено, що в ЦНАП такі документи одночасно приймають лише два спеціаліста, прийом однією людини займає близько 25-30 хвилин. Тож, в цей день ЦНАП не зміг би прийняти всіх тих осіб, які вже з’явилися до його відкриття.

І тут ми знайшли вихід, яким радимо скористатися всім (до речі, працівники ЦНАПів також просять це робити) – онлайн реєстрація на прийом до ЦНАП.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст