Головна Блог Аналітична стаття Статті Все ж таки, чи встановлено законом відповідальність за керування автомобілем у стані сп’яніння

Все ж таки, чи встановлено законом відповідальність за керування автомобілем у стані сп’яніння

05.10.2020
Переглядів : 8337

Все ж таки, чи встановлено законом відповідальність за керування автомобілем у стані сп’яніння??

Дискусія навколо цієї теми, спонукала більш детально і лаконічно викласти свою думку, тому допрацював викладену тему.

Зміни у законодавстві, це як погана традиція. Верховна рада, приймаючи зміни часто навіть не задумують над наслідками, юридичними чи соціальними! Яскравий приклад, зміни що стосуються відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння ( алкогольного чи наркотичного).

Результат, кількість ДТП за участю водіїв які перебувають у стані сп’яніння, очевидно не зменшується, відповідно і трагічних наслідків цих ДТП теж. НЕ будемо згадувати про фінансову складову цього питання.

У першу чергу, соціальні наслідки, адже не покаране зло породжує зло! Що ж відбувається сьогодні, чи є відповідальність за керування напідпитку?

Читайте статтю: Чи встановлено законом відповідальність за керування автомобілем у стані сп’яніння

Відповідь читайте, нижче, - диявол в деталях!!!!

1 Кодекс України про адміністративні правопорушення

Стаття 2 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 619-IX від 19.05.2020}) в редакції станом на 13.08.2020 року, передбачає, що «Законодавство України про адміністративні правопорушення складається з цього Кодексу та інших законів України.»

Далі нормами статті визначено, що «Закони України про адміністративні правопорушення до включення їх у встановленому порядку до цього Кодексу застосовуються безпосередньо. Положення цього Кодексу поширюються і на адміністративні правопорушення, відповідальність за вчинення яких передбачена законами, ще не включеними до Кодексу.».

Отже, у випадку якщо норми КУпАП не передбачають відповідальності за адміністративне правопорушення, то така відповідальність може бути передбачена у іншому законі, як окрема норма.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст