Головна Блог Аналітична стаття Теми ВГСУ – ПЛЕНУМ: Про деякі питання практики вирішення спорів, що виникають з корпоративних правовідносин (із змінами від 14 липня 2016 року, №7)

ВГСУ – ПЛЕНУМ: Про деякі питання практики вирішення спорів, що виникають з корпоративних правовідносин (із змінами від 14 липня 2016 року, №7)

13.01.2017
Переглядів : 4928

Аналізуйте судовий акт: Якщо акціонера не повідомлено у передбачений статутом спосіб про проведення загальних зборів, їх рішення визнаються недійсними навіть при присутності 90% голосів та одноголосному голосуванні (ВГСУ від 7 грудня 2016р. у справі № 927/577/16)

Спір між учасниками товариства (фізичними та юридичними особами) щодо часток у статутному капіталі вирішується за правилами господарського судочинства (ВСУ від 14 вересня 2016 р. у справі № 6-457цс16)

Для визнання зборів дійсними не треба доводити факт отримання учасником товариства повідомлення про проведення зборів, а достатньо лише направити таке повідомлення цінним листом з описом вкладення (ВСУ у справі №3-928гс15 від 21 жовтня 2015р.)

Спадкоємець частки у статутному капіталі має право на участь в управлінні господарським товариством після рішення загальних зборів про його вступ до господарського товариства. (Господарський суд Львівської області, колегіальний розляд)

Не допускається об'єднання в одне провадження вимог, які підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлено законом (ВСУ від 7 вересня 2016р. у справі № 6-1593цс16)

Читайте статтю: Похідні позови: нововведення у корпоративному праві, на які варто звернути увагу

Як продати або купити корпоративні права в акціонерному товаристві

Передача прав засновника (учасника) приватного підприємства

Останні законодавчі нововведення щодо захисту прав інвесторів

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст