Головна Блог Аналітична стаття Статті Суддівське досьє, дисциплінарка і виховний ефект для служителів Феміди

Суддівське досьє, дисциплінарка і виховний ефект для служителів Феміди

13.03.2015
Переглядів : 2185

Доцільність поспішної зміни положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» є сумнівною, враховуючи те, що його нова редакція практично не зазнала змін порівняно з чинною в низці положень

(Перша частина)

Згадайте новину: Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про забезпечення права на справедливий суд".

Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд» (далі — Закон) було опубліковано 26 лютого 2015 року не в «усіченому» вигляді (тобто без змін, що стосуються процесуальних кодексів, які мали бути вилучені з тіла законопроекту з метою ухвалення в подальшому комплексного законопроекту), як заявив для ЗМІ голова профільного комітету ВРУ Руслан Князевич, а повністю. Тобто разом із змінами до положень Кодексу України про адміністративні правопорушення, Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства України та Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також статті на цю тему: Судова реформа: "Спроба №5"

Суди і супільство — питання комунікації.

Як облаштувати відкритий суд.

Відкритий суд - запорука справедливого правосуддя.

У попередній статті ми звернули увагу на сумнівний з точки зору відповідності вимогам Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» порядок прийняття Закону, набрання чинності окремими його положеннями, а також відповідності тексту підписаного закону прийнятому парламентом документу.

Крім того, лишається незрозумілою доля анонсованого Р. Князевичем звернення до Венеційської комісії з проханням про експертний висновок, що має слугувати основою для законопроекту про внесення змін до положень Закону, які ще не набули чинності. Зі слів голови профільного комітету парламенту, таке звернення (як і підготовка висновку, розробка законопроекту, а також його прийняття) мало бути здійснено ще до набрання Законом чинності.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст