Головна Блог Новини Ситуація навколо ОПЗ розлютила Гройсмана: керівництву ФДМ загрожує відставка

Ситуація навколо ОПЗ розлютила Гройсмана: керівництву ФДМ загрожує відставка

07.12.2016
Переглядів : 1085

Гройсман заявив, що Фонд держмайна потребує жорсткої реанімації

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував бездіяльність керівництва Фонду державного майна під час продажу Одеського припортового заводу. Про це він заявив під час засідання уряду.

«Я вважаю, що сьогодні у нас Фонд держмайна потребує жорсткої реанімації. Структура, яка показує себе з усіх сторін, як абсолютно неефективна», - заявив Гройсман.

Він зауважив, що процес продажу ОПЗ показав, що «інституція абсолютно неспроможна провести приватизацію, неспроможна управляти державним майном».

Згадайте новину: ГФС назвала основную причину провала конкурса по приватизации ОПЗ

«Це не повноваження уряду щодо призначення, зміни керівництва Фонду, але я вас позвільняв би сьогодні всіх, хто керує Фондом державного майна України. Якби це були мої повноваження, то всі були б звільнені. Я пропоную, колеги, заслухати керівництво Фонду до кінця місяця і внести пропозиції президенту і парламенту щодо реагування на всю цю історію», - заявив Гройсман.

Нагадаємо, 6 грудня група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського заявила, що не братиме участі в конкурсі з продажу державного пакета акцій ПАТ «Одеський припортовий завод», запланованому на 14 грудня 2016 року

Фонд державного майна знову не отримав жодної заявки на участь у конкурсі з приватизації ОПЗ.

Як відомо, у липні у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Вспомните новость: Накрылась приватизация ПАО «Одесский припортовый завод»: благодаря Фирташу арбитраж запретил отчуждать необоротные активы

Конкурс із приватизації ОПЗ зі стартовою ціною 5,16 млрд грн запланований на 14 грудня 2016 року, термін прийому заявок закінчився о 18:00 6 грудня.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст