Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України

Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України | від 15-03-2024 - 295-2024-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 15 березня 2024 р. № 295
Київ

Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України

Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України, що додається.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 73



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 15 березня 2024 р. № 295

ПОРЯДОК
формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України

1. Цей Порядок визначає процедуру формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України (далі - резерв).

2. Терміни, що вживаються у цьому Порядку, мають таке значення:

деокуповані території України - Автономна Республіка Крим, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області, м. Севастополь;

інформаційна (автоматизована) система “Кадровий резерв працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України” (далі - система) - організаційно-технічна система з відповідним програмно-технічним забезпеченням, призначена для зберігання відомостей щодо працівників сфери соціального захисту населення, зарахованих до резерву згідно з цим Порядком, інформації про строк їх перебування в закладах соціального захисту населення на деокупованих територіях України, потребу у працівниках сфери соціального захисту населення на деокупованих територіях України;

користувач - працівник сфери соціального захисту населення, якого зареєстровано в системі, зараховано до резерву і який має право доступу до системи відповідно до цього Порядку;

особистий кабінет користувача - персоніфікована веб-сторінка, за допомогою якої користувач, який має право доступу до системи, може створювати та переглядати інформацію в системі згідно з цим Порядком;

уповноважена особа - особа, визначена Мінсоцполітики, керівником структурного підрозділу з питань соціального захисту населення обласної, Київської та Севастопольської міської держадміністрації (військової адміністрації), керівником закладу соціального захисту населення державної та комунальної форми власності з числа працівників служби управління персоналом або інших працівників відповідного органу (закладу), яка формує потребу у працівниках сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України.

3. Метою створення резерву є забезпечення структурних підрозділів з питань соціального захисту населення та закладів соціального захисту населення державної та комунальної форми власності, які утворено на деокупованих територіях України або які відновили роботу на таких територіях, працівниками для надання соціальних послуг і забезпечення функціонування системи соціального захисту населення на таких територіях.

4. Резерв формується із працівників, які провадять професійну діяльність у сфері соціального захисту населення, кваліфікаційні характеристики посад яких зазначено у Випуску 80 “Соціальні послуги” Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженому наказом Мінсоцполітики від 29 березня 2017 р. № 518, Типових професійно-кваліфікаційних характеристиках посадових осіб місцевого самоврядування, затверджених наказом НАДС від 7 листопада 2019 р. № 203-19, Каталозі типових посад державної служби і критеріях віднесення до таких посад, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2023 р. № 1109 “Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році” (Офіційний вісник України, 2023 р., № 98, ст. 5869), а також із працівників, які бажають провадити професійну діяльність у зазначеній сфері (далі - працівники сфери соціального захисту населення).

5. Зарахування працівника сфери соціального захисту населення до резерву здійснюється адміністратором системи на підставі інформації згідно з додатком, яка вноситься в електронній формі через особистий кабінет користувача.

Оброблення та захист інформації, що міститься в системі, здійснюються відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах та про захист персональних даних.

Доступ до інформації, що міститься в системі, здійснюється з дотриманням вимог ДСТУ EN 301 549:2022 (EN 301 549 V3.2.1 (2021-03), IDT) “Інформаційні технології. Вимоги щодо доступності продуктів та послуг ІКТ”.

Для отримання відомостей про професійну компетентність працівників сфери соціального захисту населення система повинна забезпечувати обмін даними, а також електронну інформаційну взаємодію з іншими інформаційними системами та державними електронними інформаційними ресурсами, зокрема з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Єдиною державною електронною базою з питань освіти.

Електронна інформаційна взаємодія між системою та іншими державними електронними інформаційними ресурсами забезпечується за допомогою засобів системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів “Трембіта” з дотриманням вимог Законів України “Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги”, “Про захист персональних даних”, “Про публічні електронні реєстри”, “Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах”, постанови Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2016 р. № 606 “Деякі питання електронної взаємодії електронних інформаційних ресурсів” (Офіційний вісник України, 2016 р., № 73, ст. 2455; 2021 р., № 52, ст. 3216).

За відсутності технічної можливості передачі даних із використанням системи електронної інформаційної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів інформаційна взаємодія може здійснюватися з використанням інших інформаційно-комунікаційних систем за умови застосування комплексних систем захисту інформації, відповідність яких підтверджується результатами державної експертизи у сфері технічного та криптографічного захисту інформації.

Електронна інформаційна взаємодія здійснюється з метою отримання та передачі даних, необхідних для виконання своїх повноважень, передбачених законом. Дані, які отримуються/передаються в межах інформаційної електронної взаємодії, можуть містити персоніфіковану інформацію або бути неперсоніфікованою (знеособленою) інформацією.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст