Стаття 27. Спеціальне використання водних біоресурсів

Попередня

28/57

Наступна

Спеціальне використання водних біоресурсів здійснюється шляхом їх добування (вилову) з природного середовища (крім любительського рибальства у водних об’єктах загального користування в межах та обсягах безоплатного добування (вилову) і включає:

{Абзац перший частини першої статті 27 в редакції Закону № 2989-IX від 21.03.2023 }

промислове рибальство;

дослідний вилов;

{Абзац третій частини першої статті 27 в редакції Закону № 2989-IX від 21.03.2023 }

{Абзац четвертий частини першої статті 27 виключено на підставі Закону № 2989-IX від 21.03.2023 }

{ Абзац п'ятий частини першої статті 27 виключено на підставі Закону № 2989-IX від 21.03.2023 }

{ Абзац шостий частини першої статті 27 виключено на підставі Закону № 2989-IX від 21.03.2023 }

любительське рибальство у водних об’єктах загального користування, що перевищує встановлені обсяги безоплатного добування (вилову).

{Абзац сьомий частини першої статті 27 в редакції Закону № 2989-IX від 21.03.2023 }

Законодавством можуть визначатися й інші види спеціального використання водних біоресурсів.

Спеціальне використання водних біоресурсів здійснюється у рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах), внутрішніх морських водах, територіальному морі, виключній (морській) економічній зоні та на континентальному шельфі України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, а у відкритому морі та у виключних економічних зонах іноземних держав - відповідно до умов міжнародних договорів України або законодавства іноземних держав.

{Частина третя статті 27 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2989-IX від 21.03.2023 }

Спеціальне використання водних біоресурсів іноземцями, іноземними юридичними особами у виключній (морській) економічній зоні і на континентальному шельфі України здійснюється в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України відповідно до міжнародних договорів України.

Використання водних біоресурсів, які перебувають у межах ізольованих природних або штучно створених водних об'єктів, наданих у користування для потреб аквакультури, не належить до спеціального використання і здійснюється в порядку, визначеному власниками цих водних біоресурсів.

Попередня

28/57

Наступна

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст