Головна Блог Аналітична стаття Статті ПРО ПОДАТКОВУ КОНСУЛЬТАЦІЮ У 2018 РОЦІ

ПРО ПОДАТКОВУ КОНСУЛЬТАЦІЮ У 2018 РОЦІ

11.03.2018
Переглядів : 4876

01 квітня 2017 року, набрали чинності положення Податкового кодексу України, щодо порядку надання індивідуальних податкових консультацій.

Статтями 52 та 53 Податкового кодексу України змінено строки та порядок надання індивідуальних податкових консультацій, встановлено вимоги як до форми запиту на отримання консультацій, так і форму надання консультації, запроваджено Єдиний реєстр консультацій.

Податкова консультація — допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган.

Відповідно до п.п. 14.1.172. п.14.1. ст. 14 Податкового кодексу України податкова консультація є двох видів:

1. Індивідуальна податкова консультація.

2. Узагальнююча податкова консультація.

Читайте статтю: Податкові зміни 2018 - огляд законодавства

Індивідуальна податкова консультація.

Відповідно до п.п. 14.1.172-1 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України індивідуальна податкова консультація – роз'яснення контролюючого органу, надане платнику податків щодо практичного використання окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган, та зареєстроване в єдиному реєстрі індивідуальних податкових консультацій.

Узагальнююча податкова консультація.

Відповідно до п.п. 14.1.173. п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України узагальнююча податкова консультація - оприлюднення позиції центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, щодо практичного використання окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, що склалася за результатами узагальнення індивідуальних податкових консультацій, наданих контролюючими органами платникам податків, та/або у разі виявлення обставин, що свідчать про неоднозначність окремих норм такого законодавства;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст