Головна Блог Аналітична стаття Статті Працювати під тиском. Що загрожує законникам у зв’язку зі здійсненням правосуддя?

Працювати під тиском. Що загрожує законникам у зв’язку зі здійсненням правосуддя?

20.10.2016
Автор:
Переглядів : 2093

Одеський апеляційний господарський суд на виконання спільного рішення голів апеляційних і касаційних судів кожної юрисдикції проаналізував факти тиску на суддів та втручання в діяльність судів. Установлено, що випадки тиску на суддів стали звичайним явищем, більше того, набули загрозливих для існування демократичної держави масштабів.

Шкода для здоров’я

Під час розгляду суддею Господарського суду Одеської області справи, пов’язаної з визнанням недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно, договору про поділ нерухомого майна та визнання права власності на будівлі та приміщення сталися такі події:

  • здійснено напад на головуючого суддю у справі та завдано йому тілесних ушкоджень;

  • заблоковано входи до будівлі суду;

  • металевим ланцюгом за допомогою замка до огорожі прикуто сміттєвий бак з ганебним написом стосовно судді, в провадженні якого перебувала справа;

  • вибито скло центральних вхідних дверей суду;

  • заблоковано рух автотранспорту вулицею, на якій розміщується суд;

  • від невідомих осіб неодноразово надходили повідомлення про наявність вибухових пристроїв у приміщенні суду.

Згадайте новину: Суддя Гольник розповіла в парламенті про тиск із боку голови суду Струкова. Результат – ще більший тиск

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст