Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 07.02.2017 року у справі №910/12208/16

Постанова ВГСУ від 07.02.2017 року у справі №910/12208/16

13.02.2017
Автор:
Переглядів : 281

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2017 року Справа № 910/12208/16

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Бондар С.В. і Палій В.В.

розглянув касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Агентство мерчандайзингу "Європа", м. Київ,

на рішення господарського суду міста Києва від 16.08.2016 та

постанову Київського апеляційного господарського суду від 09.11.2016

зі справи № 910/12208/16

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Вітал-Буд", м. Київ (далі - Позивач),

до товариства з обмеженою відповідальністю "Агентство мерчандайзингу "Європа", м. Київ (далі - Відповідач),

про стягнення 42 523 грн.

Судове засідання проведено за участю представників сторін:

Позивача - Жирнової І.В., Кадирова А.М.,

Відповідача - Кудрявцевої Р.М.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

Позов було подано про стягнення 42 523 грн. заборгованості у зв'язку з неналежним виконанням зобов'язань за договором поставки.

Рішенням господарського суду міста Києва від 16.08.2016 (суддя Отрош І.М.), залишеним без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 09.11.2016 (колегія суддів у складі: Скрипка І.М. - головуючий, Михальська Ю.Б. і Сулім В.В.): позов задоволено; стягнуто з Відповідача на користь Позивача кошти у сумі 42 523 грн. та судовий збір у сумі 1378 грн.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України Відповідач просить "скасувати рішення господарського суду міста Києва по справі №910/12208/16 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Вітал-Буд та направити справу на повторний розгляд до суду першої інстанції". Скаргу мотивовано порушенням і неправильним застосуванням господарськими судами у вирішенні спору норм матеріального та процесуального права.

У відзиві на касаційну скаргу Позивач заперечує проти доводів скаржника, зазначаючи про їх безпідставність та необґрунтованість, і просить оскаржувані рішення залишити без змін, а скаргу - без задоволення.

Перевіривши на підставі встановлених попередніми судовими інстанціями фактичних обставин справи правильність застосування ними норм матеріального і процесуального права, Вищий господарський суд України дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги з огляду на таке.

Судові інстанції у розгляді справи виходили з таких обставин та висновків.

01.03.2016 Позивачем (продавець) та Відповідачем (покупець) укладено договір №ЕДог-0241 (далі - Договір), за умовами якого:

- продавець продає, а покупець купує на умовах: склад продавця в селі Гута-Юстинівка Житомирської області, Україна (вказаний в специфікаціях до даного договору) пиломатеріал обрізний хвойних порід (далі - товар) (пункт 1.1);

- за цим договором поставляється товар, вид якого, кількість, асортимент, довжина, діаметр визначається сторонами у відповідних специфікаціях до даного договору, які є його невід'ємною частиною (пункт 2.1);

- товар, що поставляється за даним договором, повинен відповідати діючим стандартам (ГОСТ, ТУ) країни походження товару. Вимоги до якості товару згідно з ГОСТ, ТУ визначаються сторонами у відповідних специфікаціях до договору (пункт 2.2);

- ціна товару, що поставляється за даним договором, установлюється за кубічний метр і вказується в специфікаціях до даного договору. В ціну входить: вартість упаковки, завантаження товару на автомобіль покупця, а також оформлення товаросупровідних документів (пункт 3.1);

- оплата проводиться згідно з банківськими реквізитами продавця, вказаними в даному договорі. Оплата товару здійснюється шляхом перерахування авансового платежу (відповідно до рахунка-фактури, наданого постачальником) у розмірі 30% від загальної вартості замовлення. Кінцевий розрахунок за договором здійснюється після завантаження всієї замовленої партії в транспорт покупця і отримання всіх супровідних документів (пункт 4.3);

- поставка здійснюється погодженими партіями згідно з специфікаціями (пункт 5.1);

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст