Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 25.12.2019 року у справі №754/10996/19

Ухвала КЦС ВП від 25.12.2019 року у справі №754/10996/19

27.10.2020
Автор:
Переглядів : 158

Постанова

Іменем України

07 серпня 2020 року

м. Київ

справа № 754/10996/19

провадження № 61-22562 св 19

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:

Сімоненко В. М. (суддя-доповідач), Мартєва С.Ю., Петрова Є.В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 , в інтересах неповнолітньої ОСОБА_2 ,

відповідач - ОСОБА_3 ,

третя особа - Служба у справах дітей органу опіки та піклування Оболонської в м. Києві районної державної адміністрації,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 , яка підписана адвокатом Богдан Оленою Олександрівною на постанову Київського апеляційного суду від 14 листопада 2019 року у складі суддів: Мараєвої Н.Є., Заришняк Г.М., Желепи О.В.,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

25 липня 2019 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою, в інтересах неповнолітньої ОСОБА_2 , до відповідача ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав.

27 липня 2019 року представник ОСОБА_1 - ОСОБА_4 звернулася до суду з заявою про забезпечення позову, в якій просила суд забезпечити позов шляхом заборони ОСОБА_3 вчиняти дії, направлені на особисті зустрічі та будь-яке спілкування з малолітньою дочкою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та заборонити побачення до набрання законної сили рішенням суду у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах неповнолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах дітей органу опіки та піклування Оболонської в м. Києві районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав.

Посилалася на те, що відповідачка не займається вихованням дитини, поводить себе не належно, що за дитиною здійснює нагляд няня та позивач, що відповідачка вчиняє розпусні дії стосовно дитини.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції

Ухвалою Деснянського районного суду м. Києва від 26 липня 2019 року задоволено заяву представника ОСОБА_1 про забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах неповнолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах дітей органу опіки та піклування Оболонської в м. Києві районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав.

Заборонено ОСОБА_3 вчиняти дії направлені на особисті зустрічі та будь-яке спілкування з малолітньою дочкою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та заборонено побачення до набрання законної сили рішення суду у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах неповнолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах дітей органу опіки та піклування Оболонської в м. Києві районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав.

Короткий зміст рішення суду апеляційної інстанції

Постановою Київського апеляційного суду від 14 листопада 2019 року, апеляційну скаргу представника ОСОБА_3 - задоволено.

Ухвалу Деснянського районного суду м. Києва від 26 липня 2019 року - скасовано та постановлено нову, якою в задоволенні заяви представника ОСОБА_1 - ОСОБА_4 - відмовлено.

Відмовляючи у задоволенні заяви, апеляційний суд виходив з того, що ухвала суду першої інстанції про забезпечення позову не є цілком співмірним із заявленими позовними вимогами. Крім того, вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інтереси самої дитини.

Короткий зміст вимог касаційної скарги

13 грудня 2019 року ОСОБА_1 , через свого представника ОСОБА_4 подав до Верховного Суду касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного суду від 14 листопада 2019 року, в якій просила скасувати це судове рішення та залишити в силі ухвалу суду першої інстанції.

Надходження касаційної скарги до суду касаційної інстанції

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст