Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 08.02.2018 року у справі №759/18362/15-ц

Ухвала КЦС ВП від 08.02.2018 року у справі №759/18362/15-ц

05.11.2020
Автор:
Переглядів : 147

Постанова

Іменем України

04 серпня 2020 року

м. Київ

справа № 759/18362/15-ц

провадження № 61-1380св17

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду Грушицького А. І. (суддя-доповідач), Литвиненко І. В., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідачі: фізична особа-підприємець ОСОБА_2 , приватне акціонерне товариство «Страхова група «ТАС»,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_3 ,

розглянув у попередньому судовому засіданні касаційну скаргу фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 13 червня 2017 року у складі судді Величко Т. О. та рішення Апеляційного суду міста Києва від 23 листопада 2017 року у складі колегії суддів: Заришняк Г. М., Андрієнко А. М., Мараєвої Н. Є.

у справі за позовом ОСОБА_1 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 , приватного акціонерного товариства «Страхова група «ТАС», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_3 , про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог

У грудні 2015 року ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до фізичної особи-підприємець ОСОБА_2 (далі - ФОП ОСОБА_2 ), приватного акціонерного товариства «Страхова група «ТАС» (далі -ПАТ «Страхова група «ТАС»), третя особа - ОСОБА_3 , про відшкодування шкоди, заданої майну внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Позовна заява мотивована тим, що 26 квітня 2014 року приблизно о 14 годині 10 хвилин належний позивачу на праві власності автомобіль Volkswagen Transporter T-5, кузов № НОМЕР_1 , 2005 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_2 , рухаючись по вул. Кільцева дорога - вул. Трублаїні в м. Києві, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої автомобіль отримав пошкодження задньої частини внаслідок удару ззаду іншим транспортним засобом - автомобілем «MAN», державний номерний знак НОМЕР_3 , з причепом «Kogel», державний номерний знак НОМЕР_4 , який належить на праві власності ФОП ОСОБА_2 .

Зазначені обставини підтверджуються довідкою ВДАІ Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві № 9380094. Вказаний автомобіль «MAN» використовується ФОП ОСОБА_2 в якості засобу здійснення підприємницької діяльності, на момент пригоди за кермом автомобіля знаходився водій ОСОБА_3 , який перебував у трудових відносинах з ФОП ОСОБА_2 та виконував покладені на нього трудові обов`язки по перевезенню.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст